Followers

Monday, April 27, 2009

decoration class....

nilah rakan2 yg sam2 hadir kelas deco cupcake by cikgu lea..tp cikgu lea xde dlm pic ni..he3....sape2 nak blajar wat deco..leh r g tempah ngan cikgu lea...ramai yg book tau...mmg list yg panjang..he3...thanks cikgu lea...ummi sbnarnye g class ni sbb teman kwn ummi,mala(yg kai bju htam free hair 2,kai 2dung 2 ummi..he3)...dia yg ajk so ummi pkir2 ape salahnye g kan,ummi dpt ilmu..leh polish umminye skill lg..bg sharp...sbb sblum ni,klau ummi wat kek,ummi mmg bljar sndiri jerk...xde sape yg ajar..+tgok buku+tv...so lpas g kelas ni..mcm2 ilmu+tips yg berguna yg cikgu lea bg...




nilah hasil kerja tangan kitorg sume...oleh kerana masing2 1st time wat deco,so tgan still keras lg 2 yg cam xberape nak kreatif sgt..tp mmg hari 2 byk sgt cikgu kitorg bg ilmu+tips2 yg berguna utk kitorg..terima kasih k.lea..lain kali boleh r ummi ikut kelas lain plak..best blajar ngan k.lea ni...sporting..kelas xde r boring..seronok..gelak2 jerk..tp ilmu still msuk...he3...



buruknye deco ummi..tgok r 2...ntah ape2 ntah bunga yg ummi wat...almaklum r..dlu klau melukis,kat ats kertas...klau xcntik,leh padam2..ni klau cntik..camno nak padam??sape nak jawab???hu3...tp xpe..ummi akn belajar drawing plak lpas ni..he3..


bunga ros(yg pink kaler 2) yg xberapa nak kembang..he3..tangan gigil woo mase nak wat ni...tp still nmpak gakkan umminye bunag ros 2...


nilah hasil tangan ummi..dah lama x drawing2 tba2 nak kna drwing plak kat kelas deco ni..2 yg jd ntah ape2 ntah gmbar 2..he3..xpe2..bljar...

belajar menabung

hye..skrg ni ummi rase dah mase utk kite ajr ank2 kite utk menabung...bkn ape..biar biasekan diri dgn menyimpan...sejak ryan lahir smpai skrg ummi+babah mmg akn pastikan yg kitorg akn simpan utk ryan kat bank...and klau kat umah,coins akn dismpandlm tabung...mula2 2 mmg ummi+babah jerk yg wat..then bila ryan dah umur 1thun,ummi ajr dia sndiri yg smpan dlm tbung..so lpas 2,bila ade jerk coin dlm kocek,ummi akn hulurkan kat dia...then dia akn msukkan dlm tbung..ryan pun ska dgn aktiviti ni..he3...lpas coins 2 berjaya di msukkan,ryan akn clapped his hand....ummi pun akn tepuk gak means dia dah berjaya..he3...xthu r berapa ade dlm 2,dah berat dah..babah suh tggu smpai xboleh msuk lg baru nak kira...he3...semoga rayn akn praktik kan tabiat ska menabung ni smpai dia besar...ummi proud of ryan..love him so much..mmuuuaaahhhhhh!!!!!!

Sunday, April 26, 2009

kesayanganku...

tgok 2 kan..ryan possing wat muka camtu lg..hu3...mulut dia mmg xleh diam tul skrg ni..g mana2 pun bkn reti nak duk diam..mulut dia ntah ape yg dia ngomel pun ummi xphm...bila dia borak2 ngan ummi..ummi layankan aje lah even ummi xphm walau 1 perkataan pun dr mulut dia...cuma yg ummi phm ape yg dia ckp ade 3 words jerkk...miii stand for ummi..bah...stand for babah..and 1 complete word is..bye2..he3...

ni lah aktiviti hjung mggu ummi and family...hari ni ummi xsmpat msak(mmg xmsak pun) sbb nari ummi ade klas basic cupcake..he3..so utk 1st time ummi tgalkan babah ngan ryan...risau jugak r kat hati ni..ye r..babah ni bkan pernah jga ryan sorg2...bkn xleh jga,tp slalu 2 sbb ummi ade so xde r rsau sgt...so ptg 2 lpas blik klas kitorg trus g mkan...ape lg..favourite fast food restaurant babh r..KFC..idaman ku selalu..he3....


muka cute ryan....

semenjang 2menjak ni,ryan mmg ska sgt2 wat muka mcm ni klau nak amik gmbar dia..agknye dia pikir muka camtu cute kot..he3....kdg bila ummi tgah marah dia wat muka camtu..hilang trus rase marah 2..mkin ummi gelak ade lah...hu3...


he3..cite gambar ni dah 2-3hari yg lpas..ummi xsempat nak upload..bila nak upload,mcm2 halangan yg melanda..he3..internet lembap..asyik putus2..xpun,sbb nak tggu ryan tdo dlu,supaya sng ummi nak wat keje..last2 ummi plak yg tertido..ha3...nari ryan tdo awal..and internet pun xde problem..so sng r keje ummi...ni gmbar mse kitorg nak g dinner...sblum kuar umah,sementara nak tunggu enjin kete panas..smpat gak ummi snap gmbar ni..he3...

Thursday, April 23, 2009

ryan dah pandai amik gambar sendiri...terror x???



hero cilikku ini mmg ska bergambar..(tu pun klau mood dia elok r) he3...ni pic smlm..dia merengek2 kat ummi..ntah ape yg dia nak pun ummi xthu+ummi malas nak layan so ummi amik hp trus snap pic dia..he3..diam plak dia..2 yg senyum bkn main...hu3...


bkn gmbr ni terbalik tau tp ni lah hasil tangan ryan...dia skrg dah nak start pndai amik gmbar sndiri(agknye sbb dia selalu tgok ummi amik gmbar sendiri kot...hu3).....u all bygkan r camne dia pgang hp (cam kite lau amik gmbr sndiri gn hp)..tp ni ummi just tolong tekankan r sbb dia xpndai lg nak tekan button yg mane..so bila dia dah wat al2 nak amik gmbr sndiri..ummi pun tkan kan r button 2...

ryan xtdo lg...dah kul 1pg!!!

tgok 2..mata dia bulat jerk tgok upin n ipin

lamenye ummi x post blog ek...bz dgn ryan and my other 8tvt..he3...nak thu dia tgah tgok ape 2???dia tgah tgok upin ipin..klau dah dgr suara upin ipin ni...xde mknenye r dia nak bergerak..skrg ni dah pkul 1 pg tp ryan still xtdo lg..mata dia bulat jerk..oleh kerana ummi ngan babah mata dah tgak suku..so kitorg pun tarik r laptop 2 msuk dlm bilik so ryan just tgok dlm bilik r smbil babah berdengkur+ummi tdo2 ayam...hu3...nak paksa ryan tdo pun xguna sbb klau kite paksa,xpsal2 dia menjerit plak..xkuase ummi nak dgar..2 yg ummi biorkan jerk..he3...


Saturday, April 18, 2009

my lil prince...

tgok lah bujang ummi ni....dia ngaco ummi tgah baring2 ni...dah 2 mulut bising..xthu nak ape sbnarnye..last2 ummi amik hp ummi trus snap gmbar dia..he3..baru snyap mulut dia..dah 2 trus dia amik hp ummi..pastu wat cam konon2 dia amik gmbar sndiri r..he3...lucu plak ummi tgok gelagat ryan ni..kdg2 ryan ni klau wat klakor..terhibur gak r hati ni tp lau mood dia tgah xelok...ummi ni rase cam nak ggit2 jerk dia..he3...

Thursday, April 16, 2009

my new things...

that day..babah also bought for me celcom usb...he3..sbb sblum ni ummi connect via handphone...kira hp ummi as usb r...pastu ummi tkut klau hp cpt rosak so ummi request r kat babah nak beli usb stick...so babah pun tunaikan r hasrat ummi...tp gna celcom r sbb sblm ni ummi gn digi...

he3..tadaaaaa...babah just bought a notebook for me..actually babah ckp nak beli lenovo..yg cam iklan saif ai khan pkai 2...xpun yg cam iklan org 2 dah berbulan2 sesat then bila balik umah bini dia xcam..then dia trus g kat notebook dia,kira muka dia as a password tuk buka notebook 2 r..he3..tp mse g 2 xde plak stock..then babah mmg xnak amik acer sbb selama babah servey,sume kdai ckp acer cpt rosak..ummi xthu r btul ke xkan...sbb pada ummi sume 2 ats penggunaan..tul x???last2 babah belikan r ummi compaq presario cq40 lpas berkunjung berjam2 kat kdai2 jual pc...dkat 2jam gak r kitorg servey notebook ni...sampai ryan tertido2..ape2 pun ummi dpt gak ape yg ummi nak...he3..sayang sgt kat babah...

sedapnye dessert ni..ha3..



ni pencuci mulut tuk ptg mgu ni..ha3...BUBUR PULUT HITAM..umminye fav....pastu mkan plak ngan ice cream vanila..hu3..sedap giler...ummi wat 1 periuk tuk di mkn berhari2..ha3..almaklum r..umah ni cuma ade 2 perut sederhana and 1 perut kecik..so xde r cpt bbur 2 hbis..lmbt r hbis..he3...klau ummi dah start mkn..leh smpai bermangkuk2...tp ummi still can't challenge my mum's r..dia wat lg sedap...he3..ape2 pun ummi wat still sedap gak cuma x sesedap my mum's r..(ha3..puji diri sendiri plak ummi ni...)

Wednesday, April 15, 2009

keletahnye dia...


tgok r gelagat bujang ummi ni...dia tgah mkn ice cream vanila..his favourite...skrg ni ryan lau dtg mood dia nak mkan sndiri..jgn harap r,ummi or babah leh suap kan..lau kite berkeras gak nak suapkan..mula r dia wat prgai dia...


ni ryan nak suap kat ummi plak..dia tgok ummi amik gmbar dia..ska sgt r 2 nak suap..ummi perhatikan..ryan klau mkn ape2..msti dia akn suapkan pada ummi and babah..bior pun kdg2 bnda 2 kita yg suapkan tuk dia...he3..harap2 ryan bila ryan besar...dia xjd tamak..boleh berkongsi pada org yg xde @ xmampu..mcm nama yg ummi bg pada ryan r..ryan bererti puas....puas,ckup,redha and bersyukur pada ape yg dah ryan miliki...amin..



senyuman manis dri bujang ummi..ryan..he3...time ni ummi tgah masak..so xnak bg ryan kaco..ummi bg lah dia mkn ice cream..klau kat dapur xper klau kecah...skrg ni lau dia thu nak mkn...dia akn cri sndiri bib dia..hu3..sbb dia thu..klau kna bju..kotor..msti kna marah ngan ummi..ummi garang!!..ha3...klau dlu ssah btul nak suh ryan pkai bib..klau pkaikan msti dia tarik...skrg ni jerk dah ok sbb dah besar and paham tujuan pkai bib..he3..

Sunday, April 12, 2009

my siblings...

ni adik bongsu ummi..MOHD KHAIRUL..kitorg pgil adik jerk..mamat ni nmpak jerk cam brutal tp manje..hu3..ummi ngan ila mmg ska manje kan dia..maklum r..dia jerk adik kami..he3..

ha..yg ni plak yg no3..KARMILAH...family pgil dia ilah jerk...minah ni mmg hntu camera..(actually sume adik bradik ummi mmg hantu camera..ummi pun sama..he3..)

he3..ni ummi..nama ummi KARTINA..tp lau family pggil..ayu..he3..jauhkan???ummi pun xthu mane diorg leh dpt nama ayu 2...hu3...tgok..bujang kat blkg..ummi kat dpan amik gmbo..hu3..


klasik x???he3...ni gmbar ummi ngan adik2 ummi..time ni amik mse raya haji..time 2 ummi ngan adik laki ummi dah siap2 nak lek umah msing2...mse mlm raya hji 2 baru kitorg pasan yg kitorg ni kai speck bntuk sama cuma kaler jerk lain2..sbb sblum ni umminye speck lain skit..adik2 punye pun lain...tp bila balik time ni..sume dah 2kar spec..terkejut plak bila tgok kitorg sume sama..he3..xrancng pun...yg tgah 2adik ummi no3..nama dia ila...then yg laki 2 bongsu..kitorg pgil adik jerk..tp kwn2 dia pgil dia kroll...hu3...ummi ni yg no2..yg 1st dah terkeluar dri senarai..ha3...

Thursday, April 9, 2009

KFC..

pose istimewa dari babah and ryan..he3..baru pas mkan ni...perut kenyang lg..tp ryan nak gak main gelongsor yg ade kat KFC 2...nak xnak kna r layankan jerk..lau x..xpsal2 kang dia melalak..lg pun kaki ummi dah penat..kejor dia main lari2 dlm KFC 2..dah r ummi pkai high hills..nsib baik xptah kaki tumit ksut ummi 2...

skrg ni..ryan dah pndai nak pose tau..tgok jerk r gelagat dia 2...tp 2 pun lau ade mood r..lau x..dia wat muka monyok 2...lg xnasib baik..dia lgsg xpndg kamera..ha3...

ni ryan tgah seronok main..pastu dia pgil2 ummi ngan babh tunjuk dia leh main sndiri r konon2..hu3...gelagat bujang ni kdg2 mencuitkan hati..tp lau dtg pangai dia..geram tul ummi...


tgok r 2..bila thu ummi nak snap pic dia..dia leh plak wat pose camtu..hu3..pastu bila dia nmpak flash dri camera jerk..trus dia gelak2..means happy r gmbar dia dah di amik..hu3..ni lah gelagat hero ummi yg sorg ni..lau ade yg no 2.. xthu r camne ummi...



tgok aksi bujang n..dia nak wat aksi stunt kat ctu...dia boleh plak g pnjt gelongsor 2 mcm naik tangga..ummu takut dia tergolek ke blkg jer...cpt2 babah g amik..lau x..almtnye sume org tgok r ank ummi jatuh tergolek...he3..





Tuesday, April 7, 2009

games

tgok lah hero sorg ni..bkan main lg...skrg ni lau g jusco,dah xleh nak lalu dpn game ni,dia akn berlari g kat ctu..klau xbg,mula r dia wat pangai dia..ngis kuat2..pastu jrit2..xpun dia akn duk bring kat ats jln 2..geram sgt2 kat dia klau dia wat camtu..kdg 2 klau ummi dah geram sgt2..ummi cubit jerk kaki dia...xpun kdg ummi bior jerk...pastu ummi jln ke depan...he3..kompom dia diam..ha3...so ni r gmbar2 yg ummi smpat snap tuk tatapan umum..dia bkn main sgt pun game dia just duk kejap2 jerk kat 1 1 game 2...

ha3..tgok r babah..ummi beli token tuk bg ryan main game tp babah plak yg amik kesempatan..tgok r..babah main game lumba kete..bkan nak pndg pun kat ummi ni..ummi g pnt kejar ryan berlari2..hua..

ha3..kantoi....babah yg main game ni...ryan duk kejap jerk..kete 2 xbenti pun lg lagunye tp dia dah berlari ke game yg lain..dahnye,babah r yg smbung..nak dduk dlm 2 xmuat dah..tu yg babah main smbil berdiri..ha3...bila ummi tnye knape main mianan budak kecik..babah jwab "membazir lau xmain..kite beli token 2 kai duit.." ha3...



Monday, April 6, 2009

happy birthday daniatul...

ni lah dia bufday gurl...WAN NURDANIATUL WAN ROSDI...tp family lbih ska pgil minah ni ANJE..he3...actually bufday dia its today..6 APRIL.. tp wat awal skit sbb tkut family members yg lain bz...hu3...she turn 2 right now...beza 5bulan dgn ryan...tp beza pangkat..ryan ngan anje ni pangkat makcik sedara r sbb anje ni ank my hubby' uncle...

ni kek anje..kek ice cream...kek ni bntuk ikan..my aunty cam xberkenan gak r tp nak wat camne...sepatutnye kna tmpah dlm mse 3hari kot tp xsmpat...main beli jerk hari 2..so design xde r yg cntik2...sabo ek makteh..thun depan tuntut balik ngan pak teh k...he3..

mmat ni baru bgun tdo.. 2 pun lpas aku kurung dia duk dlm bilik ngan aku..then aku pksa dia tdo..ha3..lau g umah makcik aku ni..mmg payah dia nak tdo siang..nak mnum susu pun payah..main jerk...dah 2 dia kejekan si tompok..cian tompok..he3..


gelagat makcik and ank buahnye..walau pun sebaya..ha3...sorg dah pose ala2 model..sorg lg dah tunjuk macho..hu3...sayang dak 2org ni...




Saturday, April 4, 2009

aktiviti ryan kat zoo...

tgok r tu..bukan reti takut pun..dia bukan usap poney tu..tp dia g pukul poney tu..cian tgok poney tu..aiman rayyan mengganas..ha3..then bila org yg jga tu offer ryan nak riding x poney 2...ummi xbg r sbb tkut..kecian kat poney 2..kang xpsal2 ryan tarik 'rambut' poney 2..ha3...

he3..tgok lah aiman ryyan wat ape...dia g main janggut babah plak...mcm dia g main janggut kambing tok ki dia kat kampung..hu3...sbb dat time mmg babah punye janggut xtrim lg...


seram time ni...sbbnye binantang kat sbelah 2 msih lg menunggu makanan dri ryan..mcm xckup2 plak..dah r kna bayar RM3...dah 2 skit plak...2 g agknye bntang 2 xpuas...


skit pun ryan xtkut..ummi plak mcm tkut2 sbb lidah bnatang 2 cam pnjg jerk..kang xsmpt nak bg dah kna lidah dia...eeaaa...hu3..ryan ska sgt r dpt bg bntag mkan..dia sbnarnye ska bntag tp xreti nak belai..dia ska main pkul2...



time ni sbnarnye baru jerk msuk dlm zoo 2..then lpaskan r dia berjalan..dah 2 dia trus berlari ke arah tasik sbb nak tgkap burung bangau yg ade kat ctu..sib baik r babah smpt tgkap..lau x..almatnye berenang r ank ummi yg sorg ni..he3...

Friday, April 3, 2009

zoo negara...


hjung minggu hari 2..babah ajk kitorg g jalan2 kat zoo...kira ni kali 2nd r g zoo sbb mase 1st time dlu ryan baru 5bulan..xthu ape lg..
skrg ni dia dah 1tahun lbih..so dah boleh berlari...cam excited gak r nak bawak dia berjalan..
he3..sbnarnye bkan ape..babah dlu mase kecik2 xpernah g zoo..almaklum r..asal terengganu..mane ade zoo kat ctu..2 yg dia yg excited lebih..he3...
smpai kat zoo 2...ryan lah yg paling excited sbb leh bg binatang makan..ummi plak yg takut nak bg..ryan ok jerk...berani giler...
t u all tgok ek gmbar2 yg i amik kat zoo..

started about my life blog....

our lovely son...
dia lah permata hati dan juga buah hati ummi and babah...
skrg dah 1thun 7bulan...
dah besar
tp nakalnye..aduh..kdg2 leh wat ummi naik giler..
ha3..
hero lah katekan..
tp klau tgok dia lame2..rase syg 2 xpernah berbelah bg...
kdg2 kesian plak marah2 dia...
xper ek cyg...
t ummi belanje mkn coklat k..
ops lupa plak..
name hero sorg ni WAN AIMAN RAYYAN
tapi ummi ngan babah panggil dak kecik ni..RYAN

my lovely hubby...

otw nak ke jusco...

saje jln2..

syg sgt kat dia

dia boleh terima sape diri i ni...walaupun kdg2 kitorg gaduh2 gak..bkn ape..gduh2 manje..he3..but i'm proub of him coz he never marah,naik tangan..and dia seorg yg penyabar giler2...

dia lah kekasih awal dan akhir..W.MOHD ZIHAL
by the way..my name is KARTINA and u can call me kart..(thats my frenz call me)


Myspace 2.0 layouts

Stopping by showing sum love!