Followers

Sunday, November 25, 2012

JEJARI KETAM BERLLIT PASTRY

he3..pastry lagi..kali ni buat lagi sebab ade balanced pastry tu..sayang kalau x guna..sementara rajin ni..moh ler kite buat....he3....

mcm yg lepas gak..sumber utama lau bab² pastry ni kompom lah CMG...he3...




JEJATI KETAM BERLILIT PASTRY 
resepi asal : CMG

BAHAN-BAHANNYA :-)

6 batang jejari ketam
2 -3 keping puff pasty, kerat 8 setiap sekeping, tabur sedikit tepung masa memotong
Kuning telur untuk disapu
Sedikit serbuk lada hitam jika suka
Sos pilihan anda..

CARA MEMBUATNYA :-)

1. Ambil 1 batang jejari ketam, lap kering, lilit secara bertindih dengan hirisan puff pastry tadi, biar longgar sedikit, jangan ditarik nanti putus, buat hingga siap dan susun atas dulang pembakar.

2. Sapu kuning telur dan tabur sedikit serbuk lada hitam. Bakar pada suhu 190C selama 20 minit atau kuning keemasan, sejukkan atas jaringan sebelum dihidangkan bersama sos kegemaran....