Followers

Tuesday, June 30, 2009

~ ~ award and tag from iesma ~ ~

1• Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.
1. ibu kpd seorg putra gebu...zafran..
2.tgah berusaha nak menguruskan bdan...
3.ska amik pic sendiri..he3..(sama je cam ummi)
4.memiliki blog menjual pakaian... http://kedaibajuiesma.blogspot.com
5.kuat jalan..(pun cam ummi gak)
2• List down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies
1. married with 1 lil price (WAN AIMAN RAYYAN)
2. love to baked
3. love to take a pic...
4. love to window shopping and go to any where asalkan x duk umah...he3..
4. ummi yg garang...he3..
5. friendly
6. love to eat..ha3..
7. love to read other blogger story..
8. cecita nak bka kedai baju..tp modal xckup..he3..
9. takut giler ngan belon..hu3..oppsss..bocor rahsia
10. banyak ckp!!
3• Pick your ten (10) most deserving receipients and describe them.
1. kak mala .. mama naufal and pu3...she is one of my housemate mase blajar dlu..
sbb dia je yg x pernah wat this tag..ha3...
4• Leave a comment on the receipients’ blog to tell them they’ve been tagged....
klau ngan minah ni..ummi ym je...he3..
5• Paste the award badge in your sidebar...
jap g r ek..nak tdo kan MR.RYAN jap..lg td dok ngamuk sbb nak tdo...nak kna bg senjata rahsia baru dia leh lena..hu3..

Monday, June 29, 2009

lepas kempunan makan YTF




waaaa..ni lagi muka yg ska interframe tu..hu3..xhbis2 muka dia sajo..hu3..nak wat camne..tuannye blog mesti nak kna interframe kan..he3..
MR.BABAH ckp..
"yang...udah2 r tu...klau phone tu leh bercakap..kompom dia dah menangis2 merayu suh jgn amik pic sendiri lg.."
ha3...sbuk je kan MR.BABAH...kacau daun tul..
ummi otw nak g GIANT PUCHONG KINRARA..ni pun iesma tu yg suggestkan sbb ummi prnah tgok kat blog iesma mkn yong tau fu sup..sbb selama ummi duk kat luar dri jb..xpernah lg ummi jumpa YTF yg ade sup..sme pakat2 cecah ngan sos je..
makanye..hari ahd lpas..ummi pun g r..sbb MR.BABAH pun xprnah lg mkan YTF yg ade sup ni..huh..terliur ummi tatkala ini tau..

haaa...ni lah aktiviti MR.RYAN klau kat umah..ummi igt dia akn tdo dlm kul 4 lbih sbb tu mmg dah rutin time dia tdo..pastu tb2 msuk dlm kete..MR.RYAN dah tdo kat sit blkg..tgok jam bru kul 3...hu3...agknye sbb aircond r..tu yg dia tdo awal..

ummi saje je nak interframe lg..ha3...

nilah dia YTF yg ummi teringin benar nak mkan..thanks 2 iesma sbb bgthu tmpat ni..klau x..hu3..xthu r bila leh dpt mkan YTF bersup ni..sedap giler tau...

sedap x igt ni...rase cam x ckup je 1 mgkuk ni tau..harga pun xde r mahal sgt..1 mgkuk yg ummi amik ni baru RM12..hu3..

pasni nak g lg r...plan ngan iesma plak r pasni...mkan sama2..

thanks b sbb bwak ummi g mkan YTF..hlg kempunan ummi nak mkan YTF sup..lain kali kite g lagi ek b..


my hero melantak x igt...MR.BABAH 1 st time mkn YTF yg ade sup..MR.BABAH pun ska gak mkan yg sup ni klau nak bandingkan ngan supnye..


MR.RYAn mkan x igt...tp ummi x bg r kuah...ummi amik pastu potong kecik2..Mr.RYAN mkan pkai sudu tau..yg ni sudunye jatuh sbb excited sgt..pastu bila ummi suh mkan pkai tgn je dia xnak..marah2...hu3..nak xnak kna r bg gak sudu kat dia...

nyummm...sedap x sayang???t kite ajk babah datang lg ek sayang..kali ni kite mkan nagn auntie iesma nagn zafran skali...msti meriah kan..

MR.RYAN happy sgt..he3..



he3..tada..saje ummi nak interframe..hu3..ni lah aktiviti yg selalu ummi wat klau kat dlm kete...hu3...ptg hari sbtu tu pas babah blik koje..kitorg g jenjalan kat park..saje je..MR.BABAH nak amik pic MR.RYAN...and sekali harung nak bwa MR.RYAN main lah..



happy sungguh Mr.RYAN..ni otw nak g park r..xjauh pun dri umah ummi..kat BANDAR PARKLAND je..





MR.RYAN main chak2 ngan ummi ni...beria tul MR.RYAN..hu3...





ni lah bnda yg pling MR.RYAN ska main..gelongsor..klau g mane2 playground..mmg bnda ni lah yg dia akn naik dlu..he3...





muka org yg pling happy...



nilah MR.BABAH yg dah bwak kitorg g kat park hari 2..love u so much sayang...





ok...nak balik dah ni...nak maghrib dah ni..

iesma mai umah...

he3..hari sabtu hari 2..iesma serbu umah..xde r serbu mane kan sbb mmg dah janji..he3...klau serbu tu means cam main terjah je kan..tul x???iesma mai dalm kul 10 lbih..otw hubby dia nak g koje..dia drop iesma kat umah ummi ni...
tujuan iesma mai umah..kompom2 r nak menyelongkar jeans...he3..sng skit nak memilih...dpan mata..live lg tau..so leh ukur saiz ank pun time 2 gak..
hopefully iesma xkisah r n xnyesal jmpa ummi..sbb ummi ni byk mulut skit...mulut cam bertih jagung..hu3...
p/s: iesma..mntak halal ek..ummi xde pic kte berdua..so ummi rembat dri blog iesma je...
ni lah bujang iesma..zafran...tembam tau..zafran lg berat dri ryan ok...walau pun zafran belum 1thun tp klau duk sblah MR.RYAN yg dah umur 1thun lbih..kompom r nmpak sgt bezanye..sbb zafran dah 10kg..MR.RYAN?????9kg lbih je..hu3..jeles tgok ank org berisi..ank ummi????hmm...camtu je r..
dah tu plak..si MR.RYAN ni bleh plak dia main ngan zafran cam org besar..hbis telungkup ank org tu..hu3....sorry ek zafran...abg ryan mmg camtu..dia igt zafran dah besar lah tu sbb zafran punye bdan lbih besar dri abg ryan..he3...
anyway..byk gak iesma borong dgn ummi..thanks ek iesma...lain kali leh shopping2 lg..he3...

meh jenguk2 blog baju iesma..baju catik2..

Saturday, June 27, 2009

ape kes?????

wargghhhh!!!!!!!
gerammmmmmm!!!!!
ummi marah + skit hati + geram ngan 2 org customer ummi ni...
alkisahnye....ade sorg customer ummi ni..dia dah wat 1 pre-order ngan ummi tau dlm 4 lai then dia + plak ngan stock yg sedia ade 3 lai..ok lah..xpe..ummi dah sette pre-order tu..kira stock dah ade dlm tgan lah..then dia suh reserved kan dlu...ok lah..ummi pun phm sbb that time dah tgah bulan...dah kering r kan..mcm ummi gak..tgah2 bulan kering gak...dia janji nak byar on 25th june..ok..ummi taked noted tau...
nak di jdikan cite..dah 26hb dia still x kontek ummi..then ummi sms ngan minah ni...nak thu x dia ckp ape?????
"sorry r kathy...i tgah bz skrg ni...cancel je lah sume yg i order tu"
warghhh!!!!berderau darah ummi time tu...dah r msa nak wat pre-order tu beria-ia nak..sanggup tgu...bila brg dah ade..ummi dah kuar modal tuk beli brg yg dia nak tu..last2..xjd plak..dah r tu..ummi siap dah reservedkan brg dia selama 2minggu tau....
yg ummi ++++++ marah tu...sbb dia mcm x pikir yg ummi ni dah kuar modal tuk beli ape yg dia tempah tu...then kesian r pada org yg nak ape yg dia reserved tu tp x dpt sbb dia dah booked awal2...

yg sorg ni plak...bkan main lg..order jeans...sampai 3 lai..pastu siap mntak no acc cimb sbb dia nak wat payment...bila ummi ckp yg ummi xde acc cimb dia nak cancel...oklah..xpe..ummi ikutkan..ummi bg acc cimb MR.BABAH...kononnye tuk mudahkan dia nak wat pembayaran thru on9 lah kan...then bila ummi bg total..eh..dia ckp dia xnak plak..alasannye postage mhal..RM12..
mane x mahal..dia nak cepat jeans tu..then ummi timbang r and charge pkai pos laju...so bila timbang..3 lai jeans tu dah 1kg..dah tu..xkan ummi plak nak tanggung kos pos tu..rugilah ummi...bila ummi ckp kat dia suh pkai pos domestik je klau nak murah...eh..dia marah2 plak..ckp nak gna cpat lah..ape lah..xke skit hati tu..
ape yg patut ummi wat tuk elak di kenakan mcm 2 org customer ummi yg budiman tu ek?????
patut kew ummi mintak deposit dlu klau dia wat reservation?????
tp kesian plak pd customer yg loyalkan..yg elok je dia punye payment walaupun reserved byk2...hmm..ape patut ummi wat ek???

Thursday, June 25, 2009

..:: tag from aliaah ::..

1. The rules of the game get posted at the beginning
2. Each player answers the questions about themselves
3. At the end of the post the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves a comment, letting them know they got tagged and to ask them to play and read your blog
Starting time : 10:07 p.m ... 25 june 2009
Name : kartina abd kadir a.k.a kart @ catherinne
Shoe size : 4 @ 5 ( kaki kecik je sbb orgnye pun kecik..ahaks..)
height: 5' 2" (alamak..pendeknye...)
Where do you live : taman sentosa, klang, selangor darul ehsan ( anak jati johor bahru k...)
Have you ever been on a plane : NO...plan nak naik flight for the 1st time on january 2010..nak p holiday kat langkawi..he3...xsabar tul..
Swam in the ocean : mase kecik2 ngan arwah abh...tp pas umur 11 thun dah xleh mandi laut..sbb air masin ..me sensitif ngan air masin..my mum dah xbg lgsg2 mandi sbbnye t kulit ummi jdi bersisik..hu3...sensitip tul r..
Fallen asleep at school : selalu sgt..nak2 mase bahasa arab..bosan tul..dah tu ustazah yg ajar tu..mcm ckp sorg2 kat depan..hu3..
Broken someone’s heart : of course lah prnah...he3..tp bkn sengaja k..ade sbb knp terpaksa lukakan hati dia..(sbb hati ummi pun terluka gak tp life must go on)
Fell off your chair : yups..kat umah..kerusi jongket arwab abh..salah aligment agknye..tergolek ke belakang..ha3..arwah abh gelak smpai guling2 tgok ummi jatuh..hu3..
Sat by the phone all night waiting for someone to call : yups..mase bercinta ngan MR.BABAH dlu..tp biase dia wish good night dlm kul 11 sblum dia tdo..then kul 2 @ 3 pg MR.BABAH akn call lg ( saje dia nak dgar suara manje ummi..ha3 )
Saved e-mails : everyday..he3..
What is your room like : messy skit sbbnye kemas time pg je..t bila MR.BABAH blik lunch hbis bju @ suar dia terabur kat lntai..cadar pun dah x kemas sbb MR.BABAH ska main guling2 ngan MR.RYAn ats katil..MR.RYAN pun ska main lompat2..huh..penat tul nak kemas..
What’s right beside you: MR.RYAN ( tgah tgok upin n ipin via my phone )
What is the last thing you ate : kek ice - cream....MR.BABAH beli for my birthday..hu3..ska sgt2...love u very2 much sayang..
Ever had…Chicken pox : yups..mase last day kat tadika..thun 1990..
Sore throat : sometimes..
Stitches : yups..last kna mase lpas bersalin..thun 2007..pas kuarkan MR.RYAN ikut pintu...doc jhit...tp still rase gak tau mase doc jhit...hu3..kulit xkebas pun padahal byk dah doc ltak bius kat ctu..hu3..
Broken nose : x pernah..he3..
Do you Believe in love at first sight : yups..coz it happen to me ( with MR.BABAH r of course..)
Like picnics : ska sgt2.. tp klau kat air terjun lg best sbb leh mandi..klau kat pantai...xbest sgt r sbb xleh nak terjun...main air..ha3..
The last person you danced with : yesterday with MR.BABAH...saje nak wat MR.RYAN jeles..hu3..
Last made you smile : MR.RYAN...dia gelakkan diri dia sendiri bila tgok his video yg MR.BABAH rakam..hu3..
You last yelled at : MR.RYAN (ryan!!! jgn mian kat ctu..t luka lah..)
Today did you…Talk to someone you like : MR.BABAH lah..sape lg kan...
Kissed anyone : just now..kissed my MR.RYAN
Get sick : last 2 days..had head ache..
Talk to an ex : be4 i'm married to my hubby..he wants me to think again about to married in a young age..ha3..xde mknenye..
Miss someone : my late abah
Who do you really hate: some0ne yg very kerek..and cakap besar..geram tul..bila kite ckp kat dia..thu plak dia marah..hu3..
Do you like your hand-writing : sometimes coz kdg2 cntik kadg2 x..tgok mood mase menulis tu..hu3..
Are your toe nails painted : when i'm still at the school..that time cam nakal2 je lg..and my fav colour in my nails is black..hu3..
Whose bed other than yours would you rather sleep in : no one sbb x selesa klau tdo katil org lain..
What color shirt are you wearing now : brown
Are you a friendly person : depends pada sape org tu..klau jenis org x byk ckp..then ummi pun diam je r..
Do you have any pets : no..
Do you sleep with the TV on : sometimes when i'm very tired..he3..biase klau tido ptg r..
What are you doing right now : menaip lah smbil2 layan MR.RYAN
Can you handle the truth : ntah lah..tgok keadaan r..
Are you closer to your mother or father : my late abah..
Do you eat healthy : nope..i like fast food..
Do you still have pictures of you & your ex : nope...nak mampus?????!!!
If you’re having a bad day, who are you most likely to go to : my lil sis or lil bro..
Are you loud or quiet most of the time : hu3..banyak mulut r ummi..but not kepoh ok..
Are you confident : no..
5 of my bad habits :
1. hot temper..(cian MR.RYAN n MR.BABAH)
2. moody
3. x suka duk umah..msti nak g jalan2 especially on weekand
4. shoppeholic
5. ntah..dah x terpikir ape lg ni..he3..
5 people tag :
1. iesma
2. jue
3. kak naz
4. ina mama fia
5. kak.mala..

HAPPY BIRTHDAY TO ME!!!!

HAPPY BIRTHDAY TO ME!!!!
woohooo...i'm 25 now..
he3..actualyy x celebrate mane pun on my birthday sbb my MR.BABAH suh tgu gaji..then leh celebrate bsar2 skit..he3..klau nak celebrate today..MR.BABAH ckp beli kek biase2 je..ummi xnak..ummi nak kek ice cream kat baker's cottage tu..sedap sgt2...so ummi kna sabar lah skit..
org 1 st yg wish umii..of course r MR.BABAH..then dia wat suprise..dia wat card birthday sendiri...wah..sungguh terharu..sampai menitik lah air mata ni sbb x sgka MR.BABAH akn wat card tu...sbb sblum2 ni dia just beli je..tu yg touching skit tu..hu3...dgn kata2 yg menusuk kalbu..ha3..walaupun simple tp amt2 lah bermakna wat ummi sbb MR.BABAH ni payah skit nak ckp bnda2 jiwang2 ni...nak ckp I LOVE YOU pun payah tau kdg2...tunggu ummi ckp baru dia balas lek..klau x..jgn harap lah..he3...bila tanye nape berat mulut..dia ckp r..sbb hari2 sayang..MR.BABAH pgil ummi 'SAYANG'..he3..ummi je yg pgil MR.BABAH 'B' stand for baby..he3..baby ler sgt..ha3..
siang ummi mmg x msak sbb ummi pose nari..1 REJAB kan..so mlm pas MR.BABAH lek keje..kitorg g beli pizza (my fav. food)..tp DOMINOS je r..time2 xde sen ni kan..he3..xkisah r..asalkan pizza..
adik2 ummi wish pkul 7 mlm..sedih ummi..igtkan diorg lupa..tp mmg ye pun lupa..dah nak dkat maghrib baru igt nari 24 JUNE..kelam kabut r call nak wish..hu3...tp xpe...diorg ttap igt besday kakak diorg ni kan..love you all so much..
my best frenz msig2 wish wktu pejabat..he3..igt gak diorg kat ummi ni..igt diorg dah lpa my birthday...
hmmm..bila lah nak gaji ni..x sabar nak celebrate and tuntut birthday gift from MR.BABAH..

Monday, June 22, 2009

promote kedai plak..he3...

hye kwn2 blogger..erm..dkat 1 mgu ummi x update blog ek..ummi bz giler2...mengemas stock2 baju bundle budak2...12jam ummi mengadap baju2 saja mase mula2 smpai hari 2..ni skrg tgal nak bsuh skit2 sblum msuk dlm blog..xsedap plak nak jual baju tp x bsuh...he3...so kwn2..klau nak tgok bju2 2..meh r jenguk blog ummi ek..http://ryanzprelovedjeans.blogspot.com ...
ummi akn update hari2..klau nak load 1 hari..hu3..nayo kang..beratus...so ummi load skit2 dlu..rjin2 r p jengah ek..
ok lah..ummi nak rehat..dri pg ummi duk dpan lappy ni..dah mcm keje opis plak..bezanye..ummi kat umah and sempat layan ryan and msak tuk hubby...ummi pose nari...
oppsss...sebelum terlupa..24june kang ummi nak wat promotion kat http://ryanzcollection.blogspot.com ....jengah2 r ek...sempena ummi msuk umur jubli perak ni lah..nak wat amal jariah skit..he3...amalnye lah....he3...

Wednesday, June 17, 2009

happy and happy

today mood is happy..happy..happy..and happy..alhamdulillah...business yg ummi jalankan dpt sambutan..he3...ni yg rase nak enjoy je..ahaks...xleh2..kna save baudget tu tuk awal bulan kang..my lovely lil sis and bro nak dtg umah..nak cri brg2 tuk kenduri kwin my lil sis tu..so..alang2 tu..wajib2 adik2 sayang ummi tu nak hentam ummi giler2..ha3...
xpe2..diorg hentam ummi..MR.RYAN hentam diorg plak..ha3..kira balik modal r klau camtu...he3....

Monday, June 15, 2009

buah hati ummi

he3...ni lah koleksi pic MR.RYAN dari start kuar dri perut ummi smpai umur dia 1 thun...rase cpt je mase berlalu...dlu mse MR.RYAN msih baby..ummi rasa mcm lmbt je lg dia nak beso...tub2..skrg ni ryan dah nak msuk 2thun pun...dah mcm2 kerenah ank ummi yg sorg ni..skrg ni dah xboleh nak smpan bnda2 yg best dlm peti ais lma2..sbbnye,MR.RYAN dah pndai dah buka peti ais sndiri..thu2 je tgok kat dlm mulut dah penuh..he3..
hmm..xsabar rasenye nak tunggu MR.RYAN ni pandai berckp..smpai la ni dia cam xpndai lg nak ckp..takat bah..mi..ini...tu je r...xper ye..t lama2 mesti ank ummi pndai berckp...




Saturday, June 13, 2009

MR.BABAH degil!!!!

hu3...nak nangis rase skrg ni...tayar kete hilang!!!!! walau pun tayar yg hilang tu cma 1 je tp msalahnye..dgn rim2 skali..dah r rim tu cantik + mahal..mane lah nak cekau duit..xpsal2 cacat tayar kerete..tba2 plak 1 tayar rimnye kaler putih..yg lain sume htam...arrrgghhh!!!!! mane lah ummi n ak cekau duit ni..skrg tayar spare dah xde dah..xpsal2 kna beli 2bji tayar kete skali gus...1 wat tayar spare and 1 lagi tuk tukar yg lame...
salah sape???
sape lg..salah MR.BABAH r..ummi dah pesan suh ltak blik tayar tu dlm bonet..ehhh x..dia wat xthu je...last2..ptg td..dah kna smbar org..org nak mencuri bkan kire...pagar setinggi mane pun..dah kunci mangga sebesar mane pun..klau dah niat tu niat jahat..setan sure tolong punye r....geeerrraammmmnye!!!! dah hbis pikir dah ni... apesal2 r time mcm ni Allah bg dugaan camni... dah r nak pkai duit tuk beli umah..kete plak wat hal...
hu3... klau r MR.BABAH dgr ummi ckp hari tu..kompom tayar tu selamat... ssah klau org x bljar dri kesilapan ni... geram tul..klau ummi ni gagah perkasa..larat nak angkat tayar tu..lame dah ummi sndiri yg wat...

abah...akak windu abah sgt2...









huh..xthu nak tulis ape..sbbnye hati ni tgah membara bengang ngan s0meone..gerammmmm sgt2....xthu nak luahkan kat sape..so ummi amik keputusan tuk luahkan kat blog ni..he3..geram sbb ape?????????????ummi geram pada org yg x tepati janji...berjanji bkan main lg tp bila tba masa..wat diam je..wat xthu..geram tau..xkisah r klau janji ape kan..mcm klau jnji nak g mane2..janji nak byar hutang or janji nak jmpa...tp bila tb hari yg di janji..senyap sunyi je..kang klau kite duk sbuk2 tanye dia byk kali kang..dia rimas plak..tp bila kite wat xthu je...malas nak tanye2...jdi mcm ni r...gerammmmmm!!!!!!
xkiralah ngan sape pun..even my parents pun,klau dah wat janji ngan ummi tp bila tb masa diorg xtepati..ummi akn diamkan diri tanda protes...mcm2 hal ummi akn wat..
ni yg ummi rindu kat abh ni..sbb biasenye dgn abh je ummi lpaskan ape yg ummi xpuas hati...walaupun abh garang tp bila ummi dah hbis skull..kitorg more pada kwn r...pernah sekali tu..my mum janji nak msakkan s0mething my favourite tau..so,sunday ummi dah nak blik kuantan..that time ummi study kat kuantan..so,masa smpai jb tu dlm hari jumaat..ummi mmg dah request lah..sbb ummi mmg teringin sgt2...mmg,klau ape2 yg mak msak..ummi xleh nak compare ngan org lain..sbb mmg xakn sama ngan my mum wat..
so dipendekkan cite..my mum xmsak pun ape yg ummi request sdgkan dia dah janji dah..my mum msak my lil bro fav...so ummi kecik hati sgt2...mmg kecik hati giller r...ye lah..ummi thu lah ummi ni ank angkatkan..so bila my mum wat camtu..ummi mudah r terasa...then yg watkan ummi lg2 terasa..my lil bro tu bkn duk jauh pun..duk kat umah je...hari2 lain leh msak...ummi dah r jrg balik..
so bila ummi tgok camtu je..mmg ummi trus duk dlm bilik..ape lg..banjir r kan..he3...sedih tu...ummi dian je..xberckp pun..pastu my mum mcm lpa plak knapa ummi jd camtu..so the next day ummi trus blik kuantan..hu3..nak di pendekkan lg..3bulan ooo ummi xblik jb lgsg2..call pun x..bila my late dad call..mcm2 r alasan ummi bg...then 1 day my dad mcm dah pasan cam ummi ni majuk..
so ummi pun cite r ngan my dad smbil berjujuran air mata (time tu ummi sorok dlm blik stor umah sewa sbb xnak bg my housemate nmpak ummi ngis..he3..almaklum r..ummi ni kira dlu minah rock...ha3..)..pastu my dad mrah my mum...then next week nye tu..my dad n my mum trun kuantan and bawak mkanan yg ummi request tp xdpt tu..he3..my mum said sorry r sbb lpa...lpas gak r rindu nak mkan msakkan my mum...he3..
skrg abh dah xde..dah xde org yg ummi leh manje2 and gurau2...nak ngecek duit pun dah xleh...sbb sume tu ummi just wat ngan arwah abh je...ummi mmg rapat ngan arwah abh bnding ngan mak..walaupun abh bkn ayh kandung ummi..(arwah abh n mak pakcik and makcik ummi yg bela ummi dri ummi baby)..tp ummi sayang sgt2 kat abh..pernah skali bila my best frenz tanye..
'ko syg sape babe??bah rahman ko kew abh kadir ko????'
ummi akn jwab 'of course r abh rahman ..klau abh rahman xde..kompom aku terase giler2..tp klau abh kadir yg xde..aku xrase ape r sbb aku dri kecik duk ngan abh rahman..bkn ngan abh kandung aku..'
and sume tu mmg btul2 terjadi..bila my biological father meninggal on august 2008..ummi xrsa mane pun..setitik air mata pun xde..cma rase sebak gtu je..tp bila my lovely abah menyusul on march 2009..hanya Allah je yg thu ape yg ummi rase that time..ummi rase dunia ni dah gelap...gelap2 sgt2...ummi xsempat nak mntak ampun wat kali terakhir pada abh...
'abah..akk rindu sgt2 kat abh...'
alhamdulillah and ber syukur sgt2 sbb ummi dah di temukan jodoh ngan MR.BABAH..so skrg Mr.BABAH r jd teman ska duka ummi..and also my punching bag..
so tuk father's day yg akn dtg ni...ummi hanya smbut ngan Mr.BABAH and MR.RYAN je r..and just a wishes to my FIL..
ape kna mengena ini cerita ngan pic ats tu????
hah..ni adelah 8tvt ummi bila ummi rase marah+geram and rindu..he3..yg menjadi mgsa adalah....MR.HP..tp ni pic mase ummi ank dara tau..bkn time skrg..skrg ni xsempat dah nak wat camtu...sbbnye..MR.RYAN dok ngaco..hu3..
moral of the story : sape2 yg still ade ayah..g r minta ampun sebelum terlambat cam ummi ni..and luangkan masa sebyk yg boleh tuk dia..skrg ummi dah xde abh...rase menyesal pun dah x gna...







Wednesday, June 10, 2009

.::baby fruit tart from BABY'S BAKERY''.

taaadaaa....ni lah dia baby fruit tart yg ummi order ngan BABY'S BAKERY..sedap sangat...rase xpuas tau mkan sbbnye comel sgt..pic ni dia ambil 2 mnim sblum hbis di pulun oleh ummi,MR.BABAH and MR.RYAN..he3..sorry r pic ni x penuh sbbnye..ummi tempah ni and di hantar sekali ngan mama watienye blueberry cheese tart..so otw dari umah mama watie nak baik umah..kitorg dah mkan separuh..he3..xsempat sempat nak tunggu smpai umah..

sorry pic kabur..pkai hp je amik ni..saje nak tunjuk gambaran dari dekat..he3..sape2 yg nak..order r..harga pun xmhal..30 pieces RM25..insya Allah ummi akn tempah lg akn dtg..he3..



.::HAPPY BIRTHDAY NAUFAL::.

he3..sampai pun ummi kat umah mama watie ni...mama watie dah bercekak pinggang dah sbb ummi lmbt..he3..sorry kak...anyway..HAPPY BIRTHDAY NAUFAL...nilah dia besday boy..sorry ummi ltak pic naufal berlengging ni..naufal baru bgun tdo ni..he3...penat sgt r tu..

ni lah dia kakak pada bisrthday boy..PUTRI..very happy and active girl...selalunye putri ni payah nak dkat2 ngan ummi tp kali ni lain mcm je baiknye..dtg peluk ummi..pastu siap baring kat riba ummi lg..he3...manje betul dia...gelagat dia mcm2..ade je yg dia wat...hari 2,leh dia nyanyi lagu ayah dan ibu yg arwah sudirman nyanyi tu..hu3...gelak besar ummi di buatnye..punye lah dia nak tarik perhatian ummi suh dgar..mcm dia tunjuk kan something big je..tb dia nyanyi lagu + slow plak tu..hu3...


ni plak cousin mereka..ecah namanye..very sweet girl..mengikut ckp mama watie..ecah ni klau ngan boy dia lembut skit..mmg tul..terbukti..dgn ryan dia slow je..baik je..sweet sgt..he3..


ni plak MR.RYAN...dia dah wat umah mama watie ni mcm umah dia gak...mentang2 umah ni besar..hbis dia explore 1 umah ni..sama naiknye ngan putri..asyik hilang je MR.RYAN..dia g main kat dapur..hu3...ska sgt MR.RYAN ni..


he3..tgoklah gelagat mereka bertiga ni..diorg tgah share ape ntah tu...kat cni mmg ummi MR.RYAn xpndag pun...dia dtg kat ummi pun sbb nak air je pastu trus berlari..main..agknye sbb dia ade kwn kan..kat umah dia sorg2 je..xde kwn..he3...xpe ek cayang..t ummi bg cayang adik nak????...he3...jeng..jeng..jeng...tgu r thun2 pan ek..ha3..





panasnye..

MR.RYAN penuh bergaya dah ni..siap speck hitam...tp dah kepanasan dah dlm kete sbbnye hari sabtu hari 2..ummi nak g umah kwn ummi kat kapar..umah mama watie sbb dia wat birtday party tu ank bujangnye..ni pun dah lambat sbnarnye sbbnye spouse kna g kul 3 tp kul 4 baru tolak dri umah...pastu plak..yg ummi geram sgt2 ni..MR.BABAH,time ni lah nak g workshop..nak pam tayar sume bagai...sblum bertolak xnak g..geram tul...mkin lmbt di buatnye..

workers tgah rendam tayar kitorg..nak tgok bocor tang mane..

panas tul dlm kete ni...dah r workshop xde tempat menunggu ber 'air-cond'..panas yg amat


dan mcm biase..ummi klau dah bosan sgt dlm kete..ni r keje ummi..amik hp then snap pic sendiri..hu3..betapa cengkungnye mataku itu..
oklah..ummi nak meneruskan perjalanan ke kapar..




Monday, June 8, 2009

MR.RYAN nak jadi pilot????

he3..tgok je lah gelagat MR.RYAN ni..dgn headphone yg lbih beso dri dia..hu3..mic tu pun cam besar 2bj mata dia je..ha3...berangan r tu nak jd pilot..
'ryan..ummi xnak ryan jd pilot lah sayang..ummi nak ryan jd doc..sng leh tolong ubt babah...sbb babah malas nak g klinik klau skit..'

ntah camne MR.RYAN leh dpt headphone ni pun ummi xthu..rasenye ummi dah ltak tinggi dah..ats tv dlm bilik tu..tp dia leh dpt gak..headphone ni ummi or MR.BABAH gna klau kitorg gna lappy mlam2..MR.RYAN dah tdo..so kna r gna headphone ni klau nak dgr lagu2 dlm lappy...klau x..almatnye..bgunlah hero ummi sorg ni...tp selalunye ummi yg gna sbb ummi selalu tdo lewat pg..sbb time tu lah dpt bca cite2 dri blog kwn2..klau siang..xdpt lah nak membaca sgt sbb dia kcau oleh MR.RYAN..he3..


Friday, June 5, 2009

.::tag versi balas dendam dari natt::.


1. Bekas kekasih saya adalah..
seorang mamat yg berasal dari kelantan.."K.A.Z"...dak sebaya...skrg ni xthu lah dah ade awek ke blum..sbb kitorg dah lost kontek lpas ummi amik keputusan tuk putus dgn dia..ha3..
2. Saya sedang mendengar...
lagu "RATU NOVELLA" by yazid mase konsert AF minggu ke 8..fav giler lgu ni..he3..
3. Mungkin saya patut..
g mandi sebab dah maghrib..MR.BABAH pun dah balik dri keje...kang mlm nak g perabih duit plak..he3..
4. Saya suka...
shopping....seronok rasenye klau ummi ni ank jutawan..byak duit..sesuka hati je nak beli ape pun.xyah pikir psal baget2..he3..
jalan2...xkisah lah g mane pun..asalkan kuar dri umah..almaklum r..dah seminggu duk terperap kat umah..so,hjung minggu wajib kuar..klau x..leh jd giler ummi kat umah..ha3..
calling2...mmg suka giler gayut kat phone..selalunye ummi call 2 org adk kesayangan ummi "ILA n ADIK"
5. Sahabat-sahabat saya...
sahabat????payah kot nak describe sahabat tu mcm mane..klau ade pun msing2 bz dgn life msing2 lah..kdg2 je kontek..
6. Saya tak paham...
klau MR.RYAN dah mula membebel..ntah ape ntah yg dia bebel..ummi ikut je r..angguk2kan je kepala tu..wat2 pham..klau xlayan..lgi lah dia marah..
7. Saya kehilangan..
bentuk badan..huwaaa...bentuk bdanku dah xspt ank dara lg..payah bebeno nak slimnye skrg nini semua keje MR.BABAH..hu3.."b..ummi xpeduli..ummi nak g gak slim worl tu"
8. Ramai yang berkata..
MR.RYAN kecik..hu3..bkn ummi xbg mkan..mcm mane vit.nak melekat..klau baru je mkan dah terus berlari 100m...xsempat nak jd daging pun..
9. Cinta itu adalah...
indah..kdg2 cinta tu gak membunuh..xsepatutnye kite mencemari cinta sbb cinta sebenarnye indah..
10. Di suatu tempat, seseorang sedang...
sbuk nak siapkan mjlis perkahwinan...berdebar2 nak tunggu di satukan..sbbnye..sok sepupu hubby kwin kat melaka
12. Saya akan cuba...
kumpul duit byk2 supaya boleh cepat2 beli umah and kete baru..he3...
13. Ayat SELAMANYA membawa maksud..
sampai bila2 lah..xkan xpaham2 lg..klau x puas hati..g buka kamus dewan bahasa sana...g tgok sendiri..
14. Telefon bimbit saya..
NOKIA 6120 classic...
15. Bile saya terjaga...
amik hp tgok kul bape..klau awal lg..sambung r tdo..tu pun klau MR.RYAN xbgun lg lah..klau x..xde maknenye..
16. Saya paling meluat...
bila dapat tahu ade org yg tikam ummi dari belakang..wat cerita yg bukan2..rase cam nak belasah je org yg camtu..
17. Pesta/parti adalah
utk menambahkan berat badan and dosa sbb kdg2 leh terngumpat plak kan klau dah jumpa ramai2...
18. Haiwan yang paling comel penah saya temui...
rabbit and cat..cute sgt..suka sgt2 tp skrg xleh nak bela sbb MR.RYAN mengganas..ha3..ummi xnak binatang2 yg cute tu jd mangsa keganasan MR.RYAN..
19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah...
start dari lahir smpai umur 6 thun..sbb time tu mmg xkna marah and pkul ngan parents...
20. Hari ini..
angin 1 badan ngan MR.RYAN..payah tul nak suh dia tdo lah..klau xnak tdo and xwat bende2 yg boleh meng'angin' kan ummi xpe gak..ni x..saje je dia nak dgr suara tarzan ummi ni..
21. Malam ini saya akan..
g perabihkan duit MR.BABAH..dah mcm2 pikir nak beli ape...he3..xpun g umah auntie MR.BABAH..kat klang ni gak..
22. Esok pula saya akan..
akn g besday party NAUFAL ank mama watie..kat klang ni je...and selepas2 tu akn ummi ajk MR.BABAH g meronggeng 1 klang..ha3..
23. Saya betul2 inginkan..
DUIT...$$$$$$$....sbb nak perabih byar hutang MARA and beli umah and kete baru..hu3...and 1 more thing..SHOPPING!!!
24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini..
aiyoo..awat mkin gelap je muka ni...ni nak kna g cuck ni..ha3..
25. Pusat membeli belah atau arked permainan...
of course shopping mall..leh cuci2 mata..kuruskan badan and mengempiskan wallet MR.BABAH..
26. Makanan barat atau jepun..
western lah...sbbnye klau japannese food ni kebanyakkan xmsak..eeiiiiyyyaaakkkk...xselera ummi..kembang tekak ni..hu3..tp klau teringin...mkan gak...cma lbih prefer pd western..
27. Bilik yang terang atau gelap..
tengah2..xgelap sgt..(takut..t kang ade plak kepala ni memikir bnda2 yg xsepatutnye wujud..)..xterang sgt (sbbnye kang mata xleh nak tutp...)
28. Makanan segera adalah...
makanan yg senang di msak and cepat di mkan..ha3..and mkanan yg kalau order trus dpt..xpayah ditunggu2 lg..order bru msak..
29. Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang..
"RYAN!!!"...he3..marah pada MR.RYAN..
30. Siapa yang anda ingin tag..
hmmm..ntah lah..xde sape kot..xleh nak memikir dah ni sbb dah penat menjawab soalan2 ni..byk giler...
tp klau leh nak suh..MAMA FIA and MAMA ZAFRAN yg wat...

upin dan ipin..kegilaan MR.RYAN..



video


ni lah salah 1 episod upin and ipin yg ade kat hp ummi..klau yg kat hp ni,episod by episod..tp klau kat lappy..mmg terus je xde putus2..dari episod 1 sampai lah episod 18..tp yg lama lah..yg terbaru ni..yg cite psal basikal baru xde lg..igt nak cri gak..hu3...


klau tiba2 MR.RYAN mengamuk..mmg ummi cpat2 r tunjuk cite upin and ipin yg dlm hp ni..dia diam r jap..he3..klau ade iklan upin ipin kat tv pun cpt2 MR.RYAN pgil ummi..nak tunjuk r tu..he3..


punyelah ank ummi ni minat ngan upin and ipin..MR.BABAH sanggup ni..bwa kitorg tgok upin and ipin the movie smapi 2x tau..xpernah r MR.BABAH wat camtu..seingat ummilah..sepanjang ummi knal MR.BABAH ni smpailah kwin..xsmpai 10x pun kitorg tgok wayang tau..


sbbnye MR.BABAH ckp..."alah..nanti nak beli dvd gakkan..xyah r tgok.."..


daripada ummi ni jd seorg kaki wayang tba2 bila knal ngan MR.BABAH ni..trus ummi tgalkan 8tvt tu tau..dah jd kaki dvd plak..ha3..sepanjang MR.RYAN hdup kat muka bumi ni..tulah 1st movie yg kitorg tgok kat wayang..klau x..xdenye lah ummi merasa tgok wayang lg..he3...

MR.RYAN fav...

khusyuknye ank kesayangan ummi ni..apelah tu yg dia wat ek..nak thu???jap ek...tgok kat bawah nu..

...........

........

.....

.....

.....

.....

......

....................

...............

...........

........

......

..
.




taadddaaa....ni lah satu2nye bende yg leh wat MR.RYAN duk diam sekejap..selain tu klau dia tgok UNCLE AZNIL..xkisah r rancangan ape pun..asalkan ade UNCLE AZNIL..ni siri kanak2 yg paling MR.RYAN minat..mmg smpai my autie pgil MR.RYAN ni upin lah..he3..tp ummi rase MR.RYAN ni more pda MAIL..he3..sbb rambut dia..ha3..



tgoklah tu..siap MR.BABAH kuarkan kipas lg..supaya ank kesayangannye itu x kepanasan..he3...

Thursday, June 4, 2009

MR.RYAN potong rambut....

MR.RYAN baru settle gunting rambut oleh barber yg x bertauliah..sape lg klau bkan MR.BABAH..hu3..

hari ni...MR.BABAH punye hri rajin (alah,tu pun lpas ummi membebel 1 hari smlam sbb rmbut MR.RYAN dah pnjg)..so dia pun pas blik dri keje,dlm kul 12 td..dia trus pgil MR.RYAN and bka bju..bila tnye nak wat ape...

MR.BABAH ckp " yelah..nak potong rambut ank ni..t ade org bising plak klau x wat.."

ha3..bru MR.BABAH thu..mane x bising..dah brape minggu ummi suh potong rambut MR.RYAN tu..tp dia wat dek je..hu3..

nisb r rmbut MR.RYAN..mmg dri start Mr.RYAN lahir,ummi and babah x pernah bwa MR.RYAN gunting rmbut kat kedai sbb ummi thu..ank kesayangan ummi ni..xreti duk diam...tu yg potong rmbut kat umah je..



Wednesday, June 3, 2009

MR.BABAH igt x ek???

hmmmm...ape ek...agk2 nye MR.BABAH igt x 24june ni ek??
igt!!! tu yg MR.BABAH ckp...
tp cam x de ape2 bunyi pun..hu3..
MR.BABAH ni bkn leh caye sgt..kdg 2 igt dia nak wat suprise..sudahnye..hampehhhh..xde ape pun..dia leh lupa plak..sbb tu kdg2 ummi saje2 je bnyi2 byk kali..nak remind dia..he3...sedih tau...lelaki ni kdg2 bnda yg remeh temeh cam birthday..anniversary...ape2 lah..dia msti lpa..xde mse nak igt..ggggeeeeraaaaammmm!!!!!
xpe2..ummi nak tgok ape yg MR.BABAH akn wat..hu3...

Tuesday, June 2, 2009

delivery from BABY'S BAKERY...seeedddaaaapppp!!!!

yeeehaaaa.....mcm thu2 je abg posmen hntar ek..tepat pada msenye..perut ummi mmg tgah berkeroncong ni..lapar..sampai plak bgkusan yg mmg ummi tggu2..ras xsabar nak buka...MR.RYAN pun dah sabar menanti tu...he3..sabar ek cayang..ummi nak bka lah ni..

ni lah dia isi dlm bgkusan td..brownies yg ummi tempah dri baby's bakery..mmg superb rase dia..he3..actually ummi xreti nak wat brownies ni..sbb tu ummi rela tempah..hu3...mmg sedap sgt2..xrugi klau korg try..tempah r ek..harga pun xmhal mane...1/2 tray,RM23...mmg sedaaaappppp!!!!xtipu ni tau..MR.BABAH pun ckp sedap...insya ALLAH,on MR.RYAN birthday party nnti,ummi nak tempah lg..tgok pade budget r..almaklum r..birthday MR.RYAn dah 2thun berturut2 kna tang pose (mane x nye..MR.RYAN lahir 1hari sblum pose)..so kna lah postpone dianye birthday party tu time raya..alng2 tu ummi wat umah terbuka skali..(amboiiii..awalnye ummi dah plan..he3...)..anyway thanks pada kak rushda..sdap brownies yg akk wat ni...


Monday, June 1, 2009

HARI BOMBA

adoiiiyaiii...xlek lg kee??adoii...kaki ummi dah nak tercabut ni...perut plak dah beso cam org pegnen 8bulan..hu3...xlarat dah nak jlan..tp MY BIL ak=jk plak singgah kat cni..kebetulan,pas kuar je dri giant tu..kat area2 stadium tu ade hari bomba...bomba wat pameran..aduh..dah lah panas..penat..perut se'eh (kenyang giler2..bahasa timur..he3)...nak xnak..ummi ikutkan gak r sbb MR.BABAH ckp,sekali sekala lyn kerenah adik2 dia..hu3...MR.RYAN pun suka lah sbb dia leh berlari kat pdang tu..hu3..

ni lah dia ank2 lelaki POK JAK (my FIL) yg duk klang..yg kai baju putih tu..POK NGOH MR.RYAN (WAN ABDULL HALIM a.k.a HALIM) then yg berseluar pendek and yg paling hensem(he3...puji laki sendiri )..sape lg klau bkn MR.BABAH (W.MOHD ZIHAL a.k.a GIE )..and yg kai kasut merah tu..POK LANG MR.RYAN (WAN MOHD HAFIZ a.ka APIZ)..sume adik bradik MR.BABAH kan,ejaan WAN penuh kecuali MR.BABAH and keturunan yg sebelum2nye..ejaan WAN tu just W je...hu3..klau adk bradik ummi plak sume nama start from K..pompuan semuanye KAR..eh..ape yg ummi melalut ni..he3..

aksi MR.RYAN berbaring kat ats jet ski bomba..he3...xpe..t MR.RYAN dah besar skit,ummi suh MR.BABAH ajk kite main jet ski ek cyang...


so sblum balik amik r gmabar jap...klau org tgok pic ni msti igt ummi tgah pegnen..bkn ek..ummi xde isi lg tau..tgu next year ok..baju 2 nmpak beso sbb time 2 angin sedang bertiup..cantik punyee....hu3...ok..pasni ummi xpeduli..nak blik gak sbb ummi dah tahap gaban punye letih,,pastu MR.RYAN pun xtdo lg..hu3..




lunch



okay..sampai dah kite...kitorg lunch kat food court giant shah alam je..tgoklah muka MR.RYAN ni...muka kepenatan..sbnarnye dlm kete td dia dah ngamuk2 dah ngantuk,nak to tp ummi kejut dia..xbg tdo..bkn ape..ummi mlas r nak dkung dia time jalan..dah tu nak mkan plak..leceh..hu3...sorry syg ek..t pas kite luch..ummi tdokan ek..
nari ummi rase nak mkn ABC..leh tahan gak ABC kat cni tp tgoklah..bkn ummi yg dpt menikmati sepenuhnye..MR.RYAN ngaco..dia cbuk nak suap sendiri..bkn ape..ummi mlas lah nak kecah2..kang bju dia kotor plak..hu3..tp cedapkan cayang ABC tu...

tadaaaa.....ni lah luch ummi...mmg fav ummi ni..YEE MEE...klau g mane2 yg ade jual YEE MEE mmg ummi belilah..tp xselalu lah sbbnye xnak jemukan..so kna lah tukar2 sekali sekala..tul x?????..erk..alhamdulillah...penuh giler perut ummi nari...mkan byk sgt2..pasni nak balik lah..xlarat lah nak jln2 kat GIANT ni..pale otak ummi pikir nak tdo je..he3..