Followers

Saturday, August 29, 2009

AKHIRNYA......



he3...akhirnye..selesau sudah masalah2 yg membeleggu diriku ini..
he3..
masalah ape??
alah..bukan masalah sgt pun..he3..
memandangkan diri ini x berapa nak hebat dlm dunia2 maya ni..so kire tu masalah r tuk ummi..
masalahnye...selama ni kwn2 blogger x leh nak komen kat blog ummi ni..he3...
so skrg dah boleh...yeeeaaaaa....
atas pertolongan LINA MUMMY FIA..so settle dah prob ku ini...
he3..
sok ummi akn berbuka puasa di FLAMMING STEAMBOAT bersama2 dgn LINA MUMMY FIA...DIRA MAMA ADAM..KAK NAZ IBU RIKAZZ and KAK INA MUMMY FARIS...
he3...
semua2 ni kawan2 dri KELAB IBU@ yg wujud kat FRIENDSTER..then sekarang dah di lanjutkan dlm alam blogger plak..
hopefully MR.RYAN x wat perangai r esok..klau x..mahu r terkeluar suara tarzan ummi ni...he3..
ok..
pada semua kawan2 blogger..boleh r skrg nak komen mengomen di blog ummi ni...he3..



Monday, August 24, 2009

:: KAD UCAPAN BERPUASA DARI DIKWA::

salam semua..
hmm....dah masuk puasa ke-3 pun hari ni kan..
alhaldulillah..ummi masih lg berpuasa..
hmm..
kad ni dari dikwa (akk sbnarnye)..
dah dpt lama dah kad ni tp x amik2..
bz ngan ryanzcollection..
almaklum r..nak raya kan..so permintaan tuk baju kanak2 ni tinggi..
x sempat2 nak load kat blog..byk jual off9 jew ngan kwn2..
alhamdulillah..rezeki bulan ramadhan..
ape2 pun..ummi sekali lg ucapkan selamat berpuasa and selamat ber tarawih..




Sunday, August 23, 2009

:: CONTEST BAJU RAYA SEDONDON ::

CONTEST BAJU RAYA SEDONDON ni dianjurkan oleh kak naz
memandangkan dah nak raya ni kan..so mmg kenalah ngan contest ni kan..
SYARAT2nya..
1.Jadilah follower iburikazz dan add iburikazz di bloglist anda.
okey..lama dah jd follower iburikazz a.k.a kak naz ni..and awal2 lg mmg dah ade dlm bloglist ummi
2.Buat satu entry tentang CONTEST BAJU RAYA SEDONDON dan buat link ke entry ini.
memandangkan ummi 1st time nak joint contest ni..hopefully leh r menang kan..he3..pic berdua mmg xde..lpas ade MR.RYAN baru lah kitorg nak sedondon..he3..hopefully kak naz leh terima lah pic ni ek..
pic ni ummi amik mase aidilfitri tahun lepas kat PAKA,DUNGUN..umah mertuaku lah...he3...so thun ni boleh r raya JOHOR BAHRU..yahoo!!rase xsabar plak nak raya..
kepada kwn2 blogger yg nak joint contest ni...please click here for term and condition..he3..
3. Upload lah Gambar anda dan pasangan berbaju sedondon
upload dah..
jeng..jeng..jeng..
4. Nyatakan nama anda dan pasangan, tahun aidilfitri anda bergambar sedondon tu dan tema baju raya tahun ini.

NAMA : KARTINA BINTI ABD KADIR a.k.a KART
NAMA PASANGAN : W.MOHD ZIHAL BIN W.RAZAK a.k.a MR.BABAH
TAHUN AIDILFITRI : 2008
TEMA TAHUN 2009 : BLACK

4. Tinggalkan link anda di sini.ok?
ok..dah tinggalkan jejak
5.Sila tinggalkan sekurang2nya satu komen di mana mana entry yang anda baca selain entry contest ni...Buat syarat..
dah tinggalkan pun..he3...nak kna cukupkan syaratkan..



Friday, August 21, 2009

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN

salam ramadhan al mubarak..
selamat menyambut puasa ye kwn2...
semoga tahun ni membawa 1001 erti dan juga keberkatan utk semua + di murah kan rezeki yg melimpah ruah di bulan yg berkat ini.. ( moralnye..boleh r beraya sakan..ha3)
jangan lupa menambah2 pahala yg berganda ye..
solat terawaih jgn tinggal..
he3..
ok lah..ape2 pun..selamat berpuasa ye...




Wednesday, August 19, 2009

:: DISCOUNT FOR MEMBER'S ::

he3..
udah pukul 5.30 pg tp mata ummi still x ngantuk lg..
camno tu..???
dan oleh kerana mata ni xleh nak tutup..
ummi dah design member card for ryanz collection..
so sape2 yg nak merasa discount 10%..moh leh ramai2 jd followers kat ryanz collection..





Sunday, August 16, 2009

:: Sweet Moments Baby Love 1st Give Away Contest ::



ok..ni contest yg ke-2 yg ummi nak try nasib..hu3..hopefully ade lah tuah kat ummi ni ek..


ummi jln2 kat blog mamadam..ternmpak ade invitation for this contest..so ummi saje2 r nak nyebok masuk ini contest...




syarat2:




1) Copy logo yg kat bawah nie & letakkan kat sidebar blog korang bersama link 4love-diamond...


Ok..dah tepek awal2..takut terlupa..he3..




2) jadi followers kat sidebar di blog 4love-diamond...


dah..klau xde contest ni..xthu lah bila leh jejak blog intan ni..hu3...leh gak tambah2 kwn kan..






4) buat entry khas kt blog korang dengan tajuk "Sweet Moments Baby Love 1st Give Away Contest"....(tajuk nie jer yg diterima k)


ok..entry ni mmg khas tuk this contest...hmm..xbyk pic kat dlm umminye lappy ni klau tuk bertigalah..byk kat pc MR.BABAH..yg ni lah yg terbaik yg ade kat lappy ummi..hopefully intan leh terimalah ek pic ni..






5) letakkan foto korang suami/isteri, tunang or kekasih bersama baby....OOoooopppsss...jangan salah sangka...
ok..letak dah..
jeng..jeng..jeng..



nama anda & pasangan...

KARTINA BINTI ABD KADIR & W.MOHD ZIHAL BIN W.RAZAK

nama baby & umur....

WAN AIMAN RAYYAN BIN W.MOHD ZIHAL & 1 TAHUN 10BULAN (NOW)

bila foto nie diambil & di mana....

pic ni kitorg amik pada 19 JULY 2008 kat umah..---TAMAN SENTOSA,KLANG

kenapa pilih foto nie erk.....

ummi pilih pic ni sbb time ni kitorg baru jew pindah umah..time ni MR.RYAN umur 10bulan..alhamdulillah..rezeki MR.RYAN..so dpt lah kitorg duk umah yg besar+elok skit..walaupun mahal skit dri umah yg lama tp kitorg puas hati sbb umah ni cantik+besar+selesa..and 1 more thing..time ni MR.RYAN sangat2 comel..mase amik pic ni,dia xmeragam pun..he3..

setiap kali ummi tgok this pic..ummi rase cam kejap sgt masa berlalu..tub2 skrg ni MR.RYAN dah nak msuk 2thun..hu3..mase mula2 duk umah ni..MR.RYAN baru nak belajar bertatih..hmmm..cepatnye masa berlalu...

7) lastly, tinggalkan komen anda semua di entry saya berserta nama penuh, email & link korang utk saya view entry yg korang buat tue....senang jer kan...

ok..dah tgalkan pun..hope intan leh r singgah and jengguk2 ek..



Thursday, August 13, 2009

balik klang dah...


ok..
nak balik klang dah..
he3..
x puas tul manje2 nagn my lil sis a.k.a makde..
tp ape kan daya...hari selasa hubby dah nak keje..
he3..
xper..
nnti raya ummi balik lg..
ummi bertolak balik klang dlm kul 8 pg lpas hantar makde g keje..
erm..
x byk benti..
skali benti kat MACHAP kot..
nak mandikan MR.RYAN..pastu..MR.RYAN sambung tdo..
ummi pun banyak kali tdo..
he3..
cian MR.BABAH drive sorg2
smpai klang dlm kul 12.50..
wah...rekod tu..
sbb tuk pengetahuan korg2 sume..
MR.BABAH ni bukan org yg ska speed ok...
dari bercinta sampai la ni..klau MR.BABAH drive..mmg slow motion..
sbb tu dia xsuka follow org or org follow dia sbb dia mmg bawak lambat..
klau naik moto jgn ckp lah..
dulu my ex-bf..bawa motor mmg laju...tp bila kenal ngan MR.BABAH..terasa sgt2 tau..terasa lmbt giler..
mcm nak makan angin jew..
kengkadang tu sampai apek jual ice cream pun lagi laju tau bawak motor..hu3..





otw to JB PART 6



wah..meriah tul pic..

he3

ni pic malam kenduri tu lah..dlm kul 11 kitorg g leisure mall JB..my adik ajk main bowling..

saje suka suki..

he3..

hu3..

penat2 badan ni..layan jew r g main bowling..

pastu bila dah tgok kitorg duk main bowling..MR.RYAN pun sibuk nak main bowling..

last2 ummi bg gak r dia bowling tu..

tp dia seret time MR.BABAH nye turn r..he3..

puas hati budak kecik itu..

senyum sampai ke telinga sbb dia pun dapat gak main bowling..


kitorg balik dlm kul1 sbb lpas tu g pasar borong..mencari lauk2 yg patut..he3

smapi umah dlm kul 2 lbih..



esoknye sblum balik pun ummi and adik2 pergi main bowling lg skali..

kali ni meriah skit sbb ramai yg follow..

hu3..


pastu g makan2..then g round2 kat danga bay..

dah lama x lepak2 kat danga bay..


kali ni balik umah cepat r sbb esok pg2 ummi dah nak gerak balik klang..

takut MR.BABAH kepenatan plak..

almaklum r..

dia sorg jew yg drive..




otw to JB PART 5

ni pic mase majlis berlangsung..pengantinnye yg pkai selendang itu..
very simple..
almaklum r..kwin tuk kali ke-2..he3..tp brg hantaran..meriah tau..
sume import from uk..
sesambil my auntie nak amik ank daranye yg belajar kat uk tu..so dia pun shopping skali r..
lpas akd nikah..her new hubby (my new uncle)..lafaz kata2 cinta masa nak batal air wuduk..very romantic tau..
hu3..
ummi dpt duk kejap jew kat dlm...pastu my mak andak dah calling2 suh tolong hias meja pengantin..hu3..sambil2 kemas tu..ummi dah telan2 air liur sbb makanan tuk meja mkan beradap sungguh the lazat tau..
he3..
siap ade ayam panggang..
MR.RYAN???ntah mane2 hilang..main ngan sepupu sepapat dia lah..duk kejap jew ngan ummi bila nak nenen...dah isi minyak..cepat2 dia hilang...berlari2 jew kejenye..nasib baik ade cik usu shida and cik nun (my lil sis and lil bro)..diorg lah yg mengawal MR.RYAN..sbb ummi dah byk keje..
masa time makan2 mmg ummi bz skit lah sbb nak kna entertain pengantin makan..
lpas jew pengantin habis makan..
ummi and my lil sis a.k.a makde cpt2 masuk umah sbb x tahan..panas woooo..
ummi sempat rembat ice cream..he3..
dpt makan ice cream..lega skit..
pastu plak lauk2 yg kat ats meje pengantin tu di bawa masuk..
huh..ape lg..ummi and my lil sisi a.k.a makde duk mengadap lah lauk2 tu..
he3..
lapor2..
lpas akad nikah pg tu..
ade plak acara khatam quran dlm kul 2ptg..
tp ummi time ni cabut balik umah mak jap..nak rehat2+solat+bg MR.RYAN susu..
sbb ptg tu wat kenduri arwah for my late father...
dlm 1 hari ade 2 majlis..
dlm kul 3.30ptg baru ummi g balik umah CD..time tu org dah habis baca yassin..
he3..
kira ummi smpai tu takat tunjuk muka lah..
hu3..
bukan wat ape sgt pun
just tunggu rg baca yassin..then diorg makan..amik sendiri r..
lepak2 smpai kul 5..pastu balik..




Wednesday, August 12, 2009

otw to JB PART 4

taaaddddaaaa..
he3..
ngalah kan pengantin kan..
ni lah kerje ummi and my lil sis..
meng ' inai' kan jari jemari +tgn..
teringat mase ummi kawin dulu..
hu3..
sebelum balik tu..
ummi and my lil sis meng 'inai' kan my auntie yg nak nikah esok..
so balance2 tu ummi and my lil sis bawa balik umah r tuk keje kan tgn kitorg plak..
nasib baik MR.RYAN dah tdo dari dlm kete ..so sonak lah keje ummi and my lil sis..
he3...
nasib baik lah inai yg kitorg pakai tu xyah tunggu 1 malam baru nak dpt kaler merah..
yg kitorg guna tu..dlm 10 minit pun dah merah menyala tau..
hu3..
sonok..cam mase ummi kawin dulu...
jam sekarang dah kul 2 pg..nak kena tido dulu sbb esok pg2 dah nak kena g umah CD..aturcara majlis start dlm kul 10..
so kitorg kna sampai b4 that time lah..
nak kena wat last touch up..




otw to JB PART 3



taaadddaaaa..

cantik x baju tu???

baju tu ummi dpt present dri my loyal customer..but skrg ni dah jd member pun..hu3..

sape lg klau bukan dri mummy twins...sonok...

ummi igt ummi and MR.RYAN jew yg dpt..tp MR.BABAH pun dpt gak..hu3..

xsempat nak amik pic 1 family tau..sbb dah nak cepat2 g umah CD (my atok)..nak tolong2 wat keje2 skit yg mane patut..almaklum r..esok dah majliskan..msing2 hari ni (jumaat) baru sampai..


baru rehat beberapa jam..kul 8 dah kna gerak g umah CD..then ummi mmg ade bawak skali kek coklat moist tuk makan2 kat umah CD..

ye lah..

tuk makan sambil2 wat koje lah..

ni plak pic kat umah CD..sambil2 wat koje..sempat lg ummi and my lil sis ni amik pic tau..
kitorg ni mmg hantu skit klau bab2 nak amik pic..
he3..
kitorg packing2 barang sume habis dlm kul 1pg..
hu3..
letih tp best..sbb jumpa sedara2 belah my step mum..walaupun ummi baru lg dlm family ni (sbb lpas kwin baru ummi kerap balik umah my late biological father and lpas my father pass away..mmg selalu balik umah my step mum ni..tu yg baru2 kenal ngan family belah my step mum)
hmm..MR.RYAN jgn ckp lah..dialah insan paling seronok skali sbb ramai kawan and kejenye main lari2 jew...
dah x leh nak stop dah..
kejenye berlari jew main pusing2 kat dlm umah tu..
nak2 plak MR.RYAN jenis x tkut org..tu yg dia lg sonok main2 tu..
sape jew nak dukung dia pun dia x kisah..main hulur jew tangan..
he3..




otw to JB PART 2

ni pic masa kitorg benti kat R&R AYER KEROH MELAKA..hmm...biasa lah..klau MR.RYAN dah nmpk playground2 ni...cepat jew lah dia nak main..
mainan fevret MR.RYAN..gelongsor..
suka sgtlah dia..
turun naik jew kejenye..
time ni dlm kul 1 kot..nak benti tuk sejukkan MR.WIRA pastu nak isi perut MR.BABAH..
hu3..
MR.BABAH makan nasi campur..and ummi plak takat makan mihun sup jew..malas nak makan berat2 sbb perut still full lg ngan junk food yg ummi mkan dlm kete..hu3...

and ni plak pic lpas MR.RYAn dah kepenatan bermain..masuk jew dlm kete,trus dia mintak nenen..
bg nenen trus lena tido..
dah kepenatan r tu..di + plak ngan air-cond..makin sedap lah dia tido..
MR.RYAN tido smpai kat JB..cuma x smpai lg kat umah my mum r..otw nak sampai umah my mum baru lah dia bgun..
he3..
and ummi pun rileks gak r dlm kete..cuma layan MR.BABAH mencekik jew... klau MR.BABAH mmg kejenye nak mengunyah jew r..and kompom2 ummi lah yg jd tukang suap..hu3..






otw to JB PART 1

ni pic ummi amik otw nak balik JB..
bertolak dlm kul 11 r..sbb masing2 bangun lambat..he3..
mlm tu kitorg tido kul 2pg ooo..
makanye,mmg bangun lambatlah pagi 2...
oleh kerana bertolak lambat..makanye..MR.RYAN mandi kat umah je..klau bertolak pg2..mmg MR.RYAN mandi kat R&R r..
he3..
MR.RYAN mmg dah biasa mandi kat R&R..x kira r nak balik T'GANU or JB..
erm..bila dah panas2 ni..mmg kna byk kali stop r sbb nak sejukkan MR.WIRA skit..almaklum r..kete lama..tu xleh nak wat lasak sgt..he3...kang majuk plak MR.WIRA tu..

he3..untuk menghilangkan boring MR.RYAN dlm kereta..ummi buka lah laptop and pasang cite upin n ipin kegemaran MR.RYAN itu..
org lain pkai dvd portable..tp kitorg pkai laptop trus..he3..
thanks to MR.LAPPY..




Tuesday, August 11, 2009

buang tebiat!!



huwaaaa....

he3..

ini namanye entry buang tebiat...

ummi tgah pening sbnarnye nak bawak baju ape tuk balik jb..he3..

xthu nak pkai baju ape..


ummi : B..ummi dah xde bju r..nnti beli baju baru ek???? (sambil sengih2 and wat muka kesian cam PUSSYCAT dlm cite SHREK )

MR.BABAH : xde baju??? xde maknenye ye..ayang punya baju dah penuh dlm almari tu tau..babah pkai suku almari jew..yg lain sume ummi punya tau..


he3

maknenye xdpt lah tu..

huwaaaa...


pic kat ats tu..baju yg dah xleh nak pkai dah..ummi suka baju tu tp 2 r..dah xboleh nak pkai...

sbb kain tu very ikut badan tau..kompom2 r ketat..

oleh kerana spare tyre ummi ni x leh nak di hapuskan lg..maka,pendam jew r hasrat nak pkai baju tu..


hu3..

bila r spare tyre ni nak hilang???..jenuh dah diet and exercise..x gak hilang..

last2 nak wat hilang kempunan....tu yg ummi pkai and amik pic..he3..maka terserlah r ke'spare' tyre ku itu..


then baju tu pun duk r diam2 dlm closet ummi tu..
hu3..

takat berangan2 jew r nak pkai baju tu...hmmmm..alamatnye xlama lg ummi kna let go gak r that blouse..tp sayang sgt2!!
huwaaa....



Thursday, August 6, 2009

:: balik jaybee.. ::

he3..
bye sume..
ummi nak lek kampung kat paka jb..
ade kenduri arwah and my auntie nak nikah..hu3..
lama dah x balik..
rindu jb..
nak jalan2 kat danga bay..pastu nak g stulang...
hu3..
hari isnin baru ummi balik..
then ummi akn loadkan pic2 mase kat jb k..





Tuesday, August 4, 2009

:: flaming steamboat ::

he3
lpas ronda2 kat sunway pyramid..kitorg g melantak steamboat..
klik steamboat...
1 kepala RM20..pastu nak melantak ape pun boleh..
hu3..
kitorg ape lg..ketam ngan udg rimau r tibai byk2..
hu3..
ummi mkan ice cream smpai 2mgkuk..
mmg xdenye lah nak diet2 kat cni
sumbat selagi boleh
he3
dah bayar RM20 kan...kenalah mkan byk2..klau x..rugi wooo....




:: jalan2 ::

hu3..
kitorg jalan2 kat dlm sunway tu..
MR.RYAN baik sgt..sbb jalan nak pimpin tgn ngan ummi and MR.BABAH..
selalunye tu..bkan main payah lg tau..nek jalan sendiri..tp kat sunway..elok jew jln..
hu3..
pastu dpt plak belon dri maxis..dah r ummi ni fobia ngan belon tp tu r..nak wat camno..
dah kat tgn MR.RYAN pun belon tu..kna lah biarkan jew..ummi mmg berdoa byk2 kat dlm hati supaya belon tu xpecah..he3..
pastu g mkan mcD plak...MR.RYAN r org pling happy skali hari ahd tu..
hu3..
ummi pun happy gak...
thanks to MR.BABAH sebab sudi bawak kitorg jalan2 smpai kat sunway..





:: sunway...::


ha3..bior mutah darah korg tgok pic ummi ni..he3...
pic ni dlm kete..otw nak p sunway..
ntah ape mood mimpi MR.BABAH hari ahd tu..nak ajk kitorg jalan2 jauh skit dri klang..he3..so layan kan aje lah..
sesat gak lah kitorg..bkan sesat ape..xnmpak singboard..almaklum r..kitorg x pernah pegi..he3...sib baik x sesat jauh...he3...
smpai kat sunway dlm kul 4 lbih kot...
time ni MR.RYAN tdo...suh tdo dri umah xnak..last2..dlm kete gak dia tdo..hu3..



Monday, August 3, 2009

:: bekpes ::





ni cite pg sabtu..
mgu ni mgu pertama kan..so MR.BABAh mmg x keje..boleh r kitorg bekpes kat luar..
x rancang pun..bgun pg tu..ummi terus jew ajak MR.BABAH bekpes roti canai..

so kitorg bgun..mandi2..and trus siap2..
MR.BABAH bawa kitorg bekpes kat kedai mamak..kat tepi klang komuter station..
best tau mkan kat ctu..
dia nye roti ranggup..
kuah mcm2 ade..
yg best ade kuah kari udg...and boleh nak + kuah bape byk pun..
MR.BABAH selalu gak bekpes kat cni..sbb dkat ngan opis...ummi and MR.RYAN jrg2 lah..time2 Mr.BABAH cuti baru lah boleh..

hari 2..MR.RYAN mkan byk gak lah roti canai..selera tul dia..pastu MR.BABAH belikan air tin cincau tuk MR.RYAN..ni mmg air fevret MR.RYAN..kat umah pun ummi rajin wat air ni..sbb ummi pun hantu gak air cincau ni..
he3...
pastu igt ptg nak p umah jue kat ampang tu..ade besday bash iman and nain..tp kitorg leh tetido smpai kul 2 pm..hu3..
xdpt lah nak jumpa2 jue...hu3..




Saturday, August 1, 2009

MR.RYAN KEPANASAN

he3
ni cite pg mlm td...
actually ummi majuk ngan MR.BABAH ptg smlm..sudahnye..blik dri keje..MR.BABAH beli durian tuk pujuk ummi..ade ke patut...x romentik langsung...hu3..
pastu..mlm tu kitorg ank beranak melantak lah durian..alah..murah jew..beli yg RM10 3biji...kali ni MR.BABAH pilih semuanye yg manis2..so ummi laju lah makan..
yg paling bestnye..MR.RYAN pun makan gak..sampai 4 biji ulas dia balun..dah r durian ni yg jenis biji kecik2..kompom2 lah isinye banyak..he3..
mmg puas hati lah klau makan...
sudahnye..bila malam...MR.RYAN sudah kepanasan..merengek2 xleh tdo..last2 ummi bg dia nenen then ummi bukakan dia baju..klau x..jgn haraplah dia bg buka baju dia tu..mahu dia mengamuk..
hu3..