Followers

Tuesday, January 7, 2014

Maharaja Lawak Mega 2013 - Minggu 7 - Persembahan Sepahtu



sekarang ni memang tengah musim MAHARAJALAWAK MEGA 2013 kan...
semestinya ramai yang akan tercongok depan TV setiap malam JUMAAT kul 10 MALAM....
hu3
and minggu musical adelah minggu yang paling ummi tunggu²...he3.. 
and kumpulan yang paling ummi tunggu² sudah tentu SEPAHTU.... and now..untuk musim kali ni..ummi dah tambah 1 lg candidate... BOCEY....
kalau babah of course dia akan pilih  JAMBU....
so layan je r...
ummi memang akan ulang² je tuk minggu musical ni...


Monday, January 6, 2014

school2014



tahun ni merupakan tahun pertama abang rayyan masuk ke sekolah....
masuk darjah 1...
he3

ummi happy excited n dalam pada masa yang sama risau pun ade
dok pikir macam manalah dia kat sekolah..
boleh ke dia berkawan
adapt dengar persekitaran baru

yang paling ummi risau..mcm manalah abang rayyan waktu rehat...
boleh ke dia membeli
sbb sebelum ni uumi mmg x biasakan abang rayyan bayar duit kat cashier sendiri....
mesti ummi ade kat sebelah


hu3...
macam manalahkan agaknya




Thursday, December 26, 2013

The Ramlees - Itulah Sayang


Tanya sama hati apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpi mu
Masa berjauhan apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Tanya sama hati apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpi mu
Masa berjauhan apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Tanya sama hati apa asal sayang

Adakah tandanya nampak dipandang

Kumbang rayu bunga bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpi mu
Masa berjauhan apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Itulah sayang





suka dengar lagu ni....lagu lama nafas baru...he3.....lagu ni lama dah..saje jew baru rasa nak share....boleh???
enjoy k...


Friday, December 20, 2013

I DO I DO....

recently ummi layan cite korea ni...tajuknya I DO I DO
actually..lama dah ummi terjebak ngan drama korea ni....cuma x ter'update' je....he3
bz sangat ler kata ko...he3


la ni x macam dulu..lau layan korea paling lama leh habis dalam masa 2 hari...tp sekarang ni....
mmg amik masa seminggu ler nak habiskan..
banyak 'gangguan'..he3

my danish rizzqy siap complaint lg...
"ummi ni..asyik koya je " koya = korea

he3...
klau dak danish rizzqy dah sound....makna kata...ummi mmg kena pause ler...he3


ok²...

sinopsis cite ni..

hero ni anak tukang kasut ( barang tiruan ) and 1 day bertembung dengan heroin ni yang merupakan  director at popular shoe company.... then hr tu ade r yang buatkan heroin tension then p minum ngan hero..and then...terjadilah kejadian yang akan membuatkan diorang ni x leh dipisahkan....korang tahukan kejadian ape...

after kejadian...si heroin ni dapat tangkap si hero yang tengah lari dari penguatkuasa dengan kasut tiruan kat tangan...then si heroin ni pun bawa hero p balai...kat sana..si hero ni x mo reveal pun sapa yang terlibat sama dengan dia...sbb dia nak selamatkan ayah dia ....tp si ayah dapat tahu thru berita terus p serahkan diri....

nak dijadikan cerita...si hero ni p jual motor n umah depa ni sbb nak keluarkan ayah dia dari prison....and sejak tu diorang anak beranak duduk kat tempat sauna awam...and si hero berazam nak baiki kehidupan diorang anak beranak ni....

then kebetulan...company heroin ni buat pertandingan pereka kasut and pemenang leh dapat kerja kat ctu...dipendekkan cerita...si hero ni masuk contest then menang..kerja r under heroin ni....heroin ni x suka r hero ni sbb boleh merosakkan reputasi dia sbb dia tengah aim jawatan president kat company tu...

pada masa yang sama..si ayah heroin ni nak si heroin kawin ngan doctor ( hero ke 2 )..kira ni jodoh pilihan keluarga r..si heroin ni dah suka dah.tp tup²...si heroin ni dapat tahu dia pregnant anak si hero no 1...hancur musnah r segala plan dia..family dapat tahu..mmg marah r...walaupun depa desak si anak ni suh kawin n bagi main dulu b4 kawin ngan doctor tu sebab anak dia dah andartu..depa tetap x suka bila si heroin ni mengandung sebab bukan anak doctor tu menantu plihan depa....

bila si heroin dapat tahu...dia pun cam nak rapat² ngan hero sebab nak tahu habit si hero ni.ye r...takut menurun kat anak...tp dia x bgth kat hero yg dia mengandung anak hero...si hero ni pun dapat tahu si heroin mengandung bila dia nampak pic scan baby still hero x tahu yang dia ayah pada baby tu...sebab si hero ni ingat si heroin ni pregnantkan anak doctor tu...frust ler si hero ni tp still nak ushar si heroin ni....orang dah sukakan,x leh watpe dah


1 day si hero ni pun melamar ler si heroin ni and time tu lah baru heroin reveal sapa ayah baby yang dia kandungkan tu,,,terperanjat beruk r si hero tu...hah!! masa x tahu bukan main lagi..bila dah tahu..terkejut terus nak lari bawak diri p America kebetulan hero dapat offer p jadi intern pereka terkenal kat sana...

tapi..x kan ler si hero tu nak tinggalkan heroin yang dia sayang tu buta²kan....off course ler dia nak bertanggungjawab...dia x jd p america..dia letak surat benti keje n buka company kasut khas tuk preggy women...si heroin pun dapat jadi president tp kejap je pastu dia pun benti sebab nak joint company hero...

and off course happily ever after kan....tp ummi tetap x puas hati sebab x tahu si heronye company tu success ke x...kaya ke x depa...kawin ke x depa..arghhhh!!!! menyampah tau tegantung gini...

 
I DO I DO

scene hero berangan adengan romantik...he3...


hero :  Lee Jang-woo as PAK TAE KANG

heroin :  Kim Sun-a as HWANG JI AHN




Wednesday, December 4, 2013

moh kite memFROZENkan diri












anyone watch FROZEN???
BEST!!
sila bawa anak² p tgok ye cuti sekolah ni....
serious BEST!!! its like a musical cartoon movie...

my sons really behave when we watch this cartoon as long as their POPCORN still there...he3....

FROZEN!!


the cool PRINCESS ELSA


the lovely PRINCESS ANNA





meet OLAF the snowman and SVENS the reindeer 


Tuesday, August 27, 2013

Chomel - Sesal Mendua (Klangit Cover)

uppsss...lamanya x update blog...hu3..berhabuk dah yew...not in mood ler kat blog skrg ni.....ape² pun skrg ni dek pengaruh mama amy..ummi dok melayan penyanyi ni...baru nak up kot... but honestly...ummi sgt suka dengar suara dia..sanggup dok ulang kat youtube video dia ni....n this is the song yg ummi suka dengar dia nyanyi.....

hope u enjoy it...









Monday, February 4, 2013

before she flies

a day b4 my besan flies... we meet again at ALAMANDA , PUTRAJAYA.... hu3...sedih ni....
kitorg lepak² makan....layan bebudak... he3..
x tahu nak cite ape..
sila layan pic ler yew

ummi n rizzqy


mama natt and anak²...

THE BESAN's

KYRA n RAYYAN


KIDS.. KYRA , ADAM , AQIL & RAYYAN

mesyuarat anak²


THE BESAN's


ayah n babah



KYRA .. AQIL .. RAYYAN

look at the boys....

ayah n babah....

fathers with kids