Followers

Sunday, September 6, 2009

:: BUDAK BAIK SANGAT2 ::

hah...
ni kejadian lpas balik dari shopping..time ni dah kul 12 lbih rasanye..
semua dah duk dlm bilik..
MR.BABAH plak tgah solat isyak+terawih..
ummi plak tgah bertenet ngan kwn ummi..
MR.RYAN???
xde koje..
dah puas main loncat2 ats katil..dia p kaco plak MR.BABAH solat..dia g main panjat2 badan Mr.BABAH masa tgah sujud..
alkisahnye..bila MR.BABAH bgun dari sujud..MR.RYAN dah xleh nak kawal badan dia and dia pun jatuh r sbb xdpat nak berpaut kat badan MR.BABAH..ummi mmg xpsan sbb igt dia duk main ats katik..sbbnye,masa ummi tgok MR.RYAN..still lg ats katil..xsmpai 10saat ummi toleh ke screen..dooommmmm!!!!
bunyi kuat..
bila ummi toleh..ummi tgok MR.RYAN dah jatuh..and pale dia dah benjol skit punya besar + luka skit..
ummi dah cuak giler..nak menangis pun ade..
MR.RYAN x yah ckp r..dah menangis selok..nyaring giler suara dia nak menujukkan yg dia betul2 tgah sakit giler...
sambil2 ummi peluk dia..mulut ummi ni x benti marah Mr.RYAN sbb xdgr ckp ummi..dah pesan jgn kaco..tp dia wat gak..
ni lah kalau jd budak baik sgt..amik ko hadiah dari 'kebaikkan' yg dah diwat..cenderahati dari MR.BED..sbb dia jatuh and pale terantuk kat tepi katil..igt nak p hospital sbb seram tgok benjol ats pale dia tu..
tp alhamdulillah..MR.RYAN x muntah..so x worried sgt lah...klau muntah....kompom ummi terus capai tudung and terus g spital..
so MR.BABAH terus sapu minyak gamat kat benjol tu..
huh..MR.RYAN mmg wat ummi panic giler time ni..klau toki,tok ngan tok mak tahu...kompom ummi ngan MR.BABAH kena syarahan free jew..
he3..

sedih jew muka..time ni baru r diam skit..xgerak aktif..sbb dah sakitkan..klau x..xdenye r dia nak duk diam..mahu dia xbenti melompat2..


muka dah sedih ngan benjol di kepala sambil mendengar syarahan free dari ummi..he3...baru benti nagis r tu sbb ummi sumbat ngan nenen ni..lau x..xdenye nak benti ngis...



hopefully esok dah surut r skit benjol kat pale tu..



1 comment:

harris mama&papa said...

cart.. lain kali kan kalau benjol mcm ni.. asah kulit kayu manis kat batu tumbuk.. then sapu kat bengkak tu.. insyallah cpt susut dan hilang lebam nyer...