Followers

Thursday, September 10, 2009

SEKEJAPNYE MASA BERLALU....



salam semua..
diam x diam..dah masuk 20hari kite berpuasa..
kejap jew lg kite nak menyambut hari raya kan..and skrg ni memasing dah feeling2 dgr lagu raya..termasuklah ummi..he3..
ummi punye perisapan..alhamdulillah..
baju2 tuk raya dah settle mgu lpas..and minggu ni..ummi nak settlekan langsir..and alhamdulillah..langsir dah pun siap ummi jahit..terima kasih pada DAISYZARINAH sebab menolong ummi tuk settlekan prob mesin tu..hu3..lau x..xdenye r siap langsir ummi tu..
so mgu depan..ummi akn siapkan kuih raya plak..so xde r serabut sangat pale otak ni nak memikirkan persiapan raya kan..yg paling meriah mestilah MR.RYAN sbb byk juga baju2 yg dah ummi sedia kan tuk MR.RYAN tu...and yg paing parah..dah tentu lah MR.BABAH sbbnye poket makin menipis..he3..cayang B..
tahun ni beraya di JB..xthu lah meriahnye mcm mane..sbb raya kali ni merupakan raya ke-2 kitorg beraya tanpa abah..abah pergi meninggalkan kami pada 060808..semoga roh abah tenteram and ditempatkan dbersama2 org yg soleh...amin..
erm..malam sabtu baru kami sekeluarga bertolak pulang ke JB..hopefully dapat lah bersahur bersama mak and adik2...
then pg2 raya lepas solat raya..kami akn ke kubur abah and insya Allah berkunjung ke rumah CD..then terus pulang ke PARIT STAN,BENUT,JOHOR..kampung arwah abah..actually yg tinggal sekarang just umminye cousin..arwah tok mmg dah lama xde..time tu abh kecik lg..then arwah nenek plak pergi pada tahun 1999..then kakak sulung abah oada tahun 2007..so balik kampung ni xde dah org yg tua means makcik or pakcik..just my cousin2 yg mmg duk kat kampung tu..
tujuan utama nak balik sbb dah lama xsgt2 ummi xbalik..then nak makan BURASAK n LEPAT LUEH (camtu kot ejaannye..)makanan tradisi org BUGIS..sedap ooo...he3..
ok lah..ummi nak settle2 kan umah ni..owh yea,,hari sabtu ni genaplah MR.RYAN 2 thun..ummi xwat lah besday bash...just wat makan2 kecik2 tuk sedara2 jew..almaklum r..bulan pose..he3.
insya Allah..birthday bash tuk MR.RYAN akan di postpone pada minggu pertama bulan oktober nanti..so pada teman2 bloggers..jgn lupa dtg ek..he3..



6 comments:

arabiannight2u said...

khaty..
untung la pamdai jahit langsir.. :) lega kan dh sattle semua..,tinggal skit2 je lagi penambahan..mesti meriah raya kali nie.haha,

catherinnezehal said...

arabiannight2u - he3..xde lah pandai sgt menjahit tu..takat jahit lurus jew boleh r..klau nak wat ropol2 plus pesen2 ni kompom hancur...hu3..tuk mak ayah xde lah rasa meriah sgt kot sbb poket nnti makin menipis..tp tuk MR.RYAN kompom meriah sbb poket dia mengembong..ha3..

mrs ridzuan_aida said...

kart...peh power tu jahit langsir..ajo aku...ko raya jb e..lama ke kat sana?sampai bile..takziah about your dad...mmg cepatkan masa berlalu...huhu

catherinnezehal said...

AIDA --- ha3...xdenye aku terror babe..takat jahit lurus jew pun wey..penat oocikgu KHB kite ajor jahit vest dlu..ko ni..ha3..raya jb ek..aku pg raya terus balik kampung pas g kubur..tp smpai raya ke 2 jew..wey,,bg no phone ko..sng kontek2..

mamafaris said...

no hal la cath..small metter jer..

catherinnezehal said...

mamafaris -- hu3..small metter pada kak ina tp big metter pda kite..ha3..lau x..xsiap r lgsir kite tu..