Followers

Tuesday, January 12, 2010

ACARA MENAMBAH MUFFIN

ni lg 1 n3 basi yg teramat2..
huh..
apesa ntah..lately mlas tul nak load pic dlm lappy..
semua dok tersadai dlm camera..
tp hari ni terpaksa gagahkan jugak ler nak wat n3 and load semua pic dlm lappy..
sbb dah nak fly kan...
so camera nak kena kosong kan..
kang xpsal2 plak kena delete pic sblum smpat simpan dlm lappy..
so ni cerita kisah end of december 2009...
kami2 merancang tuk menambah muffin yg sedia ada ni...
so umah sasaran adalah umah kak ina @ daisy a.k.a mama faris..
bukan ler kami2 ni nak sasarkan sgt umah nye..tp tuan tanah dah bg persetujuan..haruslah kami pun laju2 setuju..
he3..
so..on that day..
kami pakat2 wat potluck kat umah kak ina..
masing2 kenalah bawak makanan masing2 kan..
dah nama pun concept potluck..


aktivti anak2 tatkala ummi+mummy+ibu+ mama sibuk kat dapur..
masing2 kan dah leh independent...
so main ler sesama kamu2...
jgn kacau org dapur yew..
ha3...

di sebalik tabir dapur..
ha3...
muka 3 org ni mmg pantang nmpak camera..
nak2 yg pkai baju merah tu..
siap cek balik tu pic kat camera..
lau xcomel.. harus dia suh delete cepat2..

he3..
moral of the story....mereka bertiga ni sam jew...ahaks...

antara menu2 yg terhidang..
ade byk lg...
tp x amik pic pun..

udang bakar+ayam bakar+iakn cencaru bakar+tomyam+sambal belacan+sup cendawan+kacang botol as a ulam + air asam utara....
as a desert...kek coklat + bubur pulut hitam b'sama ice cream vanila...
mmm..yammeh...
he3...



lepas hubby masing2 balik dari solat jumaat..

diorg trus ngadap makanan..and mak2 semua suapkan ank makan dlu..sambil gossip..he3..acara wajib tuuu...

sementara menunggu kaum bapa yg makan cam x hengat dunia..

agak byk gak kami peroleh gosip2...

agaknye diorg saje tunggu makanan tu habis baru reti nak angkat bontot....

hu3...

bila turn mak2 makan cam dah x bape nak makan sgt..sebab perut dah penuh ngan gosip..burpp..kenyang...

ha3...

kami just ratah2 lauh jew..

habis meratah...turn amik gambar plak..

mmg kami2 jew yg selalu nak enterframe...

kaum bapa??

amat jarang sekali tuk mereka pose yew...

bukan ape..kami tahu diorg ni pemalu orgnye..

ha3...

sebelum masing2 angkat montot tuk balik umah..tu pun cam xnak balik jew..tp cian tuan tanah penat..he3...kami pun sempat ler nak posing2..

kali ni w/out ank..

and sekali lg..kaum bapa hanya menjadi cameraman x berbayar...

ha3...

ni ler ank2 yg mengamatkan umah mama faris..
hopefully our friendship akan diteruskan oleh anak2..


p/s : ibu nazz xdpt nak joint sbb ade masalah2 teknikal yg xdpt di elakkan...xyah nak wat spekulasi yg bukan2 yew...





1 comment:

Naz-Segalanya disini said...

ye..jgn buat spekulasi yg bukan2 ye kart