Followers

Monday, September 14, 2009

:: TAG FROM DIRA ::


nari cam ummi xde koje sgt..so bowink2..ummi jalan2 cari pasal r ke blog kawan2..bila tgah blog walking kat umah teres DIRA..tetiba terpasan plak diri ini telah di tag..tag pasal raya r ape lg..dah nak dekat2 raya ni kan..he3..


jom kite layanzzzzz...


Baju Raya


ummi --- erm...tahun ni kami sekeluarga berpakat tuk beli jew baju2 raya..so tuk masa skang ni..ummi dah ade 2 lai baju raya..selai baju kurung and selai lg baju kebarung..hopefully dapat r lg selai ek..B,boleh r ek??


MR.BABAH --- cam biasa r..lelaki ni klau bab baju melayu x cam pompuan kan..nak kena berlai2..cukup sekadar selai jew baju melayu..tu pun baju jew..suar xbeli sbb nnti bukan pakai pun suar tu..and dah ade 2 lai T-shirt berkolar..


MR.RYAN --- he3..tahun ni tahun pertama ke-3 kami beraya bersama dgn MR.RYAN..and tahun ni mcm byk skit lah baju2 nye..sepasang baju melayu...and 5 lai T-shirt berkolar..manyak oooo...hu3...bila dah ade ank ni..mmg berlebih2 kepada ank r..


Kasut Raya


ummi --- huwaaaa...xde lg r kasut raya..semalam dah cari kat VINCCI tp xde yg berkenan...nak cari gak sepasang..xpeduli..B,boleh kan??


MR.BABAH --- pun sama gak..masih mencari2..B,kite cari sama2 ek nanti..


MR.RYAN --- he3..MR.RYAN dah ade 2 pasang CROCS..dasyat tul...and makde ckp dah belikan sepasang lagi kasut ADIDAS@NIKE tuk ank buah kesayangannye ni..wah..over tul r



Family Aku


tahun ni..just tolong wat kan sikit2 kuih raya tuk mak...bab2 baju mmg xdenye lah ummi nak belikan sbb takut xkena citarasa..cuma dah pun belikan tudung tuk mak..wat adik2..maybe belikan selai baju2 jalan r..baju kurung..pandai2 r korang cari sendiri..he3...


Family Mertua


tiap2 tahun kami akn sediakan sedikit persiapan raya lah..thun ni xde lah nak bg kuih raya sbb xbalik..klau turn balik ganu..mmg ummi akn watkan sedikit kuih tuk family mertua..tp yg pasti mmg akn sediakan kelengkapan raya tuk ank buah ummi kat kampung...tahun ni lebih skit r sbb dah ade 2 org ank buah..and for FIL,just belikan PAGODA jew..senonoh x???ha3..then tuk MIL,belikan tudung r..tu pun MR.BABAH yg pilih sendiri sbb ummi mmg xthu lgsg2 taste MIL sbb MIL ni cerewet gak orgnya..


Kuih Raya


mcm tahun2 sebelum2 ni...kuih raya,ummi akn wat sendiri..tp xbyk r..takat 2-3 jenis jew..yg lain sume kerepek2...yg pasti CORNFLAKES MADU,ALMOND LONDON and TART GULUNG wajib ade kat umah ni..kuih feveret tuuu...



Rumah Baru


er....kalaulah MR.BABAH ni gajinye RM20k sebulan..harus tahun ni ade rumah baru..tp apekan daya..xde rezeki..hu3...masih duk kat umah lama..tu pun sewa jew..xde rezeki lg nak beli uamh sendiri..INSYA ALLAH..tahun depan boleh kot duk umah sendiri..doa2kan r ek..


Langsir Baru & Perabot Baru


tahun ni..xde lah perabot baru..cam ummi ckp akt ats..kalau gaji MR.BABAH ni RM20k sebulan..haruslah ku tkar perabot2 yg menyakit kan mata..ha3..tp apekan daya..takat berangan jew r..TAPI...langsir ku tahun ni tetap baru okey..puas dah ngecek MR.BABAH..lastly dapat gak..tp tu pun bukan beli wokeyyyy...jahit sendiri..kepuasan wooo klau dapat buat sendiri..


Duit Raya


tetiap raya mmg memperuntukkan sejumlah duit raya lah..tuk ank buah,kompom banyak skit..lau tuk ank2 kawan or sedara2..xdelah byk or sikit sgt kitorg bg..kat tengah2..he3..


Bonus


memandangkan hanya MR.BABAH jew yg koje..so hanya MR.BABAH sorg r yg dapat bonusnye and tu pun dah habis..hu3..dasyat kan...


Balik KG


yea...tahun ni turn raya kat JB..he3...happy sgt2...bukan lah maksudnye bila turn beraya kat ganu xbest..best gak..lg best sbb suasana kampung...then dah ade ank2 buah..pastu leh makan BUBUR LAMBUK MIL...tp tahun ni xdpt r..tp xper..raya kat JB pun best sbb ade adik2 ummi yg gilos2..ha3..


ok..dah habis...





3 comments:

Naz-Segalanya disini said...

duet raya utk rikazz ada tak aunty cat

Hazlina Shahrel Mummy Fia said...

Fia pun...

catherinnezehal said...

KAK NAZ --- duit raya ek???hmm...klau x burst budget..ade lah kot...ha3..kompom r ade..exchange ngan present leh??hu3

HAZLINA --- fia nak gak kew????erm...boleh jew..tp exchange ngan present leh??ha3...