Followers

Monday, October 19, 2015

jom kite detox!!



aiyooo...asyik le postponed bila nak update blog...
mmg Ummi salute lah pada yg rajin update blog ni...

hmm....so setelah beberapa bulan Ummi M.I.A ( M.I.A lah sgt kan ... hehehehe )..hari ni kite cerita pasal detox drink k..homemode punye tau...

actually dari masa preggy lg Ummi dah gedix² nak minum air detox tu..tp x Lehman..sbb Ade bb inside...so bersabar le Ummi..

then..after delivery pun kena sabar lagi sbb berpantang n bf bb...and FYI..Ummi ni klau bf bb..mmg badan naik sbb Kali ni..Ummi punye milk booster - NASI -....Aiyooo...camno ni...bila nak kecik badan?


bila luth raffiq dah 6month..luth raffiq pun dah start makan..so Ummi start diet sesikit...tp mmg payah nak turun..orang ckp..kite kena detox dulu badan tu bru senang lemak nak lenyap Dari badan ni...so Ummi start detox..

Ade byk cara buat air detox ni...so Ummi pilih yg ni sbb buang angin dlm badan n lemak degil....and green tea are good for dieting....


bahan² :

1bj lemon
2bj limau nipis
2inch halia 
2bag green tea
1liter air





- hiris semua bahan ( lemon , lime , ginger ) 

- masukkan semua bahan Dan didihkan ( mcm DLM pic tu )

- bila air dah mendidih...tutup le api tu..pastu minumlah ikut suka..panas or sejuk




FAKTA !!
- air lemon panas adalah ANTI CANCER

- air lemon ais adalah VITAMIN C semula jadi..


OK...selamat mencuba!!




















1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)